Prof. Dr. Ali Kemal Ayan: Farklı diller doğanın ortak dilinde buluştu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ekolojik Yaşam Topluluğu ve Uluslararası İlişkiler Topluluğu işbirliğiyle ‘III. Ekolojik Yaşam Kampı” düzenlendi.Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti Subasar Ormanları'nda düzenlenen etkinliğe 40 değişik ülkeden...

Google Haberlere Abone ol
Prof. Dr. Ali Kemal Ayan: Farklı diller doğanın ortak dilinde buluştu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ekolojik Yaşam Topluluğu ve Uluslararası İlişkiler Topluluğu işbirliğiyle ‘III. Ekolojik Yaşam Kampı” düzenlendi.

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti Subasar Ormanları'nda düzenlenen etkinliğe 40 değişik ülkeden 75 öğrenci katıldı. İki gün süren kampta öğrencilere dağcılık, kamp, çadır kurma, düzenli yürüyüş teknikleri, sağlıklı yaşam gibi konularda eğitimler verildi.

Birçok ülkeden öğrencilerin katıldığını söyleyen Ekolojik Yaşam Topluluğu Akademik Danışmanı Prof. Dr. Ali Kemal Ayan, “Biz bu öğrencilerimizin farklı dillerini doğanın ortak dilinde buluşturmaya çalışıyoruz. Bu farklılığı doğada bütünleştiriyoruz. Ve bu kampta ekolojik yaşamın unsurlarını örnekleriyle beraber yaşayarak öğretmeye çalışıyoruz. Günün her saatinde ayrı ayrı eğitimler ve ekolojik yaşam ile ilgili dersler var. Öğrencilerimiz Kızılırmak Kuş Cennetinin bütün habitatını inceleyerek deneyim kazanıyorlar. Biz bir dünya üniversitesi olarak gençlere bu deneyimi kazandırmaktan çok mutluyuz.” dedi.

Ekolojik Yaşam Kampı sabah saatlerinde Doç. Dr. Selim Aytaç’ın eğitmenliğinde “Yaşam Boyu Spor ve Vücut Isındırma Hareketleri” ile başladı. Ardından Samsun Dağcılık Kulübünden Şükrü Gün ve TEMA Samsun İl Temsilcisi Ömer Faruk Sönmez tarafından doğa yürüyüşü gerçekleştirildi. Kamp alanına geri dönen öğrenciler Bafra Umut Derneği Hobi Atölyesi kapsamında eğitmen Hülya Yangın Ertekin tarafından ebru sanatının inceliklerini öğrendi.

Kızılırmak Deltası Kuş Cennetini ziyarete gelen Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencileri de Ekolojik Yaşam Kampı'nı ziyaret etti.

Bafra Umut Derneğine bağlı gönüllü ev hanımları tarafından yapılan gözlemeler öğrenciler tarafından beğenildi.

Kampın ikinci günü aynı aktiviteler ile başlarken Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu ve Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Aksoy kampı ziyaret ederek öğrencilerle kahvaltı yaptı.

Sunay Demircan, “İnsan ve Doğa İlişkisi” konulu eğitim verirken Yrd. Doç. Dr. Elif Omca Çobanoğlu, “Mekân Dışı Uygulama” konulu eğitimi verdi. Çobanoğlu, öğrencilere ağaç yaprakları ile ilgili bilgiler vererek oyunlar oynattı. Öğrenciler öğle yemeğinin ardından Dr. Arzu Gürsoy eşliğinde OMÜ Ornitoloji Araştırma Merkezi Cernek Halkalama İstasyonunu ziyaret etti. Dr. Arzu Gürsoy, kuş halkalama ile ilgili bilgiler verdi. Akşam yemeğinin ardından kamp toplanarak Samsun’a dönüldü.

CİHAN

Yorumlar