Prof. Aslan: Ağrı, 10 yıl sonra üniversite şehri olacak

İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, Ağrı’nın kalkınması ve gelişmesi için Sivil Toplum Kuruluşları'nın (STK) birleşerek ortak akıl oluşturmalarının şart olduğunu söyledi. Aslan, STK başkan ve temsilcileri...

Google Haberlere Abone ol
Prof. Aslan: Ağrı, 10 yıl sonra üniversite şehri olacak

İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, Ağrı’nın kalkınması ve gelişmesi için Sivil Toplum Kuruluşları'nın (STK) birleşerek ortak akıl oluşturmalarının şart olduğunu söyledi.

Aslan, STK başkan ve temsilcileri ile iftar yemeğinde bir araya geldi. Üniversitenin konukevinde düzenlenen iftar programında konuşan Aslan, STK’ların sık sık bir araya gelerek Ağrı için gerçekleştirilebilecek projeleri masaya yatırmasını istedi. Üniversite olarak bugüne kadar STK’ların faaliyetlerini hep önemseyip destek olduklarını belirten Aslan, "Herkesin düşünceleri aynı olmak zorunda değildir, aynı olmamalı da. Ortak bir akıl oluşturulabilmesi için farklı düşünceleri bir arada barındıran heterojen ortamlar oluşturmalıyız. Dini, dili, dünya görüşü ne olursa olsun herkese eşit mesafede yaklaşmalıyız.” dedi.

Ağrılıların üniversiteye sahip çıktığını, şehir ile üniversitenin bütünleştiğini ifade eden Prof. Dr. İrfan Aslan, şöyle devam etti: "İlçeleri de içine alan, Ağrı’nın büyümesi için atılan çok büyük bir adım bu. İlçelerimizde fakültelerimiz, yüksekokullarımız çoğalıyor. Birbirinden değerli iş adamları bu kente sahip çıkıyor. Çok güzel insanlar yetiştirmişsiniz. 10 yıl sonra Ağrı, artık bir üniversite şehri olacak. Bugün üniversitenin yükselmiş olduğu nokta hepimizin başarısıdır. İnşallah bu üniversite Ağrı’nın kalkınmasında bundan sonra daha önemli ve aktif rol oynayacaktır."

Ağrı’da okuma yazma bilmeyenler için de proje hazırladıklarını kaydeden Aslan, "Eğitim fakültesi öğrencilerimiz bu proje kapsamında okuma yazma bilmeyen insanlarımıza okumasını, yazmasını öğretecek. Şu an Ağrı’nın merkezinde yer bakıyoruz. Proje hayata geçtiğinde bunun çok olumlu yansımalarının olacağına inanıyorum. Bunun, üniversitenin kentle olan bütünleşmesine de faydalı olacağına ve dolayısıyla Ağrı’nın toplumsal yapısına da olumlu etki edeceğine yürekten inanıyorum.” şeklinde konuştu. İftar programına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Ünal, Genel Sekreter Vekili Ali Balkis ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı. CİHAN

Yorumlar