Pratik Temel Yenidoğan Hemşireliği Kursu tamamlandı

Çukurova Neonatoloji Derneği bünyesinde Çukurova Üniversitesi (ÇÜ)Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi ve Adana’da çeşitli hastanelerde görev yapan yenidoğan hemşirelerine yönelik kurs düzenlendi.ÇÜ Tıp Fakültesi dekanlık toplantı salonunda...

Google Haberlere Abone ol
Pratik Temel Yenidoğan Hemşireliği Kursu tamamlandı

Çukurova Neonatoloji Derneği bünyesinde Çukurova Üniversitesi (ÇÜ)Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi ve Adana’da çeşitli hastanelerde görev yapan yenidoğan hemşirelerine yönelik kurs düzenlendi.

ÇÜ Tıp Fakültesi dekanlık toplantı salonunda düzenlenen kursa katılım oldukça yoğun oldu. Kursun açılış konuşmasını yapan ÇÜ Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nejat Narlı, yenidoğan ünitelerindeki bakım kalitesinin yüksek olmasının bebek ölümlerinin önüne geçmede çok önemli bir role sahip olduğunu dile getirdi. Narlı, “Yenidoğan yoğun bakım’ hizmetinde zincirin en önemli halkalarından birisi şüphesiz hemşireliktir. Yenidoğan ünitelerinde çalışan hemşire sayısı ve hemşirelerin kalıcılığı maalesef istenilen düzeyde değil. Hemşirelerin göreve temel teorik ve pratik donanımlara sahip olarak başlayabilmelerinin tüm sürecin işleyişini önemli düzeyde etkileyecek olması, bu pratik ve kısa süreli kursu gerekli kılmıştır.” açıklamasında bulundu.

Bu ihtiyaç doğrultusunda Çukurova Neonatoloji Derneği bünyesinde bir kurs düzenlenmesini kararlaştırdıklarını aktaran Prof. Dr. Narlı, bölgede bu alanda hizmet veren öğretim üyeleri, uzmanlar ve sorumlu hemşirelerin katkılarıyla bir yıllık bir çalışma sonucunda Pratik Temel Yenidoğan Hemşireliği Kursu’nun hayata geçirildiğini belirtti. Narlı, kursun hedef kitlesinin yenidoğan hemşireleri, ebe hemşireleri, yenidoğan birimlerinde çalışan çeşitli personeller olduğunu dile getirdi.

Gerçekleştirilen kursa, Adana’da bulunan yenidoğan ünitesine sahip hastanelerden 23 kursiyerin katıldığını dile getiren Nejat Narlı, kursun ilk olma özelliği taşıdığı bilgisini verdi.

Üç gün süren kursta yenidoğan bakımı ile ilgili 19 konu teorik ve uygulamalı bir şekilde aktarıldı. Kurs sonunda ise katılımcılara seertifikaları düzenlenen törenle verildi. Kursun bölgedeki diğer illerde de gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

CİHAN

Yorumlar