Pozantı’da kiraz festivali düzenlendi

Adana’nın Pozantı ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Kiraz Festivali renkli görüntülere sahne oldu. En güzel kirazın seçildiği festival ünlü sanatçı Bedirhan Gökçe’nin konserinin ardından havai fişek gösterileriyle son buldu. Adana...

Google Haberlere Abone ol
Pozantı’da kiraz festivali düzenlendi

Adana’nın Pozantı ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Kiraz Festivali renkli görüntülere sahne oldu. En güzel kirazın seçildiği festival ünlü sanatçı Bedirhan Gökçe’nin konserinin ardından havai fişek gösterileriyle son buldu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Pozantı Belediyesi 2. Kiraz Festivali’ne katıldı. Katılımın yoğun olduğu festivalde konuşan Başkan Hüseyin Sözlü, Pozantılıların arasında bulunmaktan bahtiyar olduğunu belirtti.

Pozantı’da kiraz üretimini artırmayı hedeflediklerini kaydeden Hüseyin Sözlü, “Pozantımızın kirazını, yıllık 2200 tonluk rekolteden 5 bin tona çıkarmak, belediye başkanımızla birlikte inşallah hizmet dönemimizde bizlere nasip olur. Pozantı’da kiraz bahçelerinin sulanması için altyapı hizmetini de birlikte yerine getireceğiz. Pozantı’yı ekonomik anlamda da kalkındıracağız.” dedi. Pozantı’nın yayla döneminde Adana’nın yarısı olduğunu aktaran Sözlü, “Köyleri, kasabalarıyla yayla turizminin merkezi Pozantı. Soğuk hava depolarıyla birlikte Pozantı’nın kirazını başkanımız daha da değerlendirdi. Adana elbette pamuğun bir dönemdeki sembol şehri, yeni dönemde mısırın, narenciyenin şehri. Adana geniş bir coğrafya. Torosların eteklerine çıktığımızda da sert çekirdekli meyve türlerinin üretim merkezi. İnşallah bereketli toprakların merkezi Adana’yı, yaş sebze-meyve üretiminde, bunların işlenmesinde, et ve süt mamullerinde, gıda üretiminde merkez haline getireceğiz.” diye konuştu.

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, “İlkini Kamışlı Beldesi’nde yaptığımız kiraz festivalinin bu yıl ikincisini gerçekleştiriyoruz. Bugünkü festivalin yarışmasına, hasadı tamamlayan üreticilerimiz katılamadı. Aşçıbekirli, Yazıcak ve Yağlıdaş köylerimizden 8 üreticimiz yarışmaya girdi. Kamışlı’da benim başkanlığımda, İlçe Tarım Müdürlüğü’nden 4 uzman arkadaşımızla beraber yaptığımız çalışmada, kirazla ilgili ilk üç üreticiyi belirledik. Memleketimizin, Ulukışla’yla beraber kiraz üretiminde önemli yeri var. Ekim alanları artıyor ve şu anda 1346 hektarlık alanda Pozantı’da kiraz üretimi yapılıyor. Bölgemizde 36 bin 100 ağaç kirazımız var. 2013 rekoltemiz 2200 tondu ancak bu yıl don ve doludan dolayı hasatta ciddi anlamda düşüş var. Üreticimiz, çiftçimiz perişan bir durumda.”

Konuşmaların ardından kiraz üreticileri arasında düzenlenen yarışmanın sonucunu açıkladı. Buna göre, birinci; 27 tam puanla Yazıcak köyünden Niyazi Körkün, ikinci; Yağlıtaş köyünden 25.6 puanla Talip Adıgüzel, üçünçü Aşçıbekirli köyünden 25.2 puanla Yunus Doğan oldu.

Festivalde, Pozantı Belediyesi çalışanlarının oluşturduğu tiyatro ekibi oyun sahnelerken, yerel şarkıcılarından Memiş de sahne aldı. Ünlü Sanatçı Bedirhan Gökçe ise Pozantılılar’a unutulmaz saatler yaşattı.

CİHAN

Yorumlar