Poşu taktıkları için tutuklanmadılar

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, bazı basın yayın organlarında yer alan ‘Poşu takan 3 genç tutuklandı' başlıklı haberleri yalanladı.

Google Haberlere Abone ol
Poşu taktıkları için tutuklanmadılar

Yapılan aramalarda söz konusu insanda molotof kokteyli ele geçirildiği belirtildi. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü sebebi ile yapılan yazılı açıklamada, “3 Şubat 2015 tarihinde Sancaktepe ilçesinde meydana gelen ve bir takım matbuat yayın kuruluşlarında yer sektör halk binalarına ve araçlarına ziyan verilmesi, halkın kullanmış yer aldığı cadde ve yollara barikat kurmak şekli ile Molotof kokteyli, havai fişek ve taş atılması vakaları hakkında şekilde kamuoyuna bilgi verilmesi gereksinimi duyulmuştur” denildi.
“Sancaktepe’de 13 Şubat 2015 tarihinde saat 20.30 sularında başlayarak süren vakalarda 3 zanlı kişi olayların başlamasından itibaren göz teması kaybetmeksizin takip yapılarak ve kovalamaca sonucunda yakalanmışlardır” denilen açıklamada, 17 Şubat 2015 tarihinde Sancaktepe’de düzenlenen operasyonda yakalanan şahıslarla müşterek 2 parça etkili el inşası patlayıcı, 12 molotof kokteyli, örgütsel doküman, dijital gereç ve vakalarda kullandıkları kıyafetler ele geçirildiği aktarıldı.

Açıklamada, “Yakalanan şahıslardan Ö.B. adlı bireyin yüzünün siyah ak renkli poşu ile yüzde yüz kapalı olduğu, ayakkabısının üstüne çorap giydiği, normal kıyafetlerinin üstüne mavi renkli gömlek giydiği, O.Ç. adlı şahsın yüzünün yüzde yüz poşu ile kapalı olduğu, pantolonunun üstüne siyah renkli eşofman giydiği, üstünde sırt çantasının bulunduğu, elinde bulunan Molotof kokteylini ateşlemeye çalışarak koşarak yakalandığı” anlatım edildi.

Açıklamanın devamında, “E.Ç. adlı şahsın yüzünün ise sırf gözlerinin yer aldığı bölgede iki tane ve burnunun yer aldığı bölgede bir tane delik bulunan siyah ak bez ile (kar maskesi şeklinde) yüzde yüz kapalı olduğu, ayakkabısının üstüne çorap giydiği, pantolonunun üstüne siyah renkle eşofman giydiği, belirleme edilmiştir’’ ifadelerine yer verildi.

Gözaltına tahsil edilen zanlı kişilerin sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandığı belirtildi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar