Pos cihazı dolandırıcılığı yapan organize suç örgütü çökertildi

Adana’da 'bilişim ve teknoloji sistemleri kullanmak' suretiyle dolandırıcılık yapan şebeke çökertildi. Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde güvenlik ekiplerince Adana, Osmaniye ve İstanbul’da eş zamanlı gerçekleştirilen 68 ayrı operasyonda...

Google Haberlere Abone ol
Pos cihazı dolandırıcılığı yapan organize suç örgütü çökertildi

Adana’da 'bilişim ve teknoloji sistemleri kullanmak' suretiyle dolandırıcılık yapan şebeke çökertildi. Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde güvenlik ekiplerince Adana, Osmaniye ve İstanbul’da eş zamanlı gerçekleştirilen 68 ayrı operasyonda gözaltına alınan 33 zanlı adli mercilere sevk edildi.

Konuyla ilgili Adana Emniyet Müdürlüğü’nce yapılan yazılı açıklaya göre, şüpheli S.B.K. liderliğindeki çıkar amaçlı organize suç örgütü, altyapı sistemlerinde oluşan açıktan faydalanarak bankaları yaklaşık 3 milyon 541 bin TL dolandırdı. Sevk edildikleri mahkemelerce tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalan S.B.K. ve adamlarının dolandırıcılık faaliyetlerine devam ettiği belirlendi. İddiaya göre, organize suç örgütü üyeleri genellikle, sabıkasız, iflas etmiş, işsiz veya okuma yazması olmayan şahıslar bularak, farklı şahıslar adına iş yerleri açıp, bankalardan POS cihazı temin etti.

Anlaşma sağladıkları iş yerlerinin pos cihazları üzerinden, genellikle harcama işlemleri aşamasında maddi durumu yetersiz olan ve borçlarını ödemekte zorlanan şahısların kredi kartlarının borcunu yüzde 10-20 komisyon alarak pos tefeciliği yöntemiyle haksız şekilde, yüksek miktarlarda kazanç elde ettikleri bilgisi üzerine polis bir kez daha harekete geçti. 18-19 Haziran 2014 tarihlerinde üç ilde aynı anda düzenlenen baskınlarda örgüt lideri S.B.K ile birlikte Y.B., K.M., S.D.,D.G., M.F.S., M.A., S.Y., R.D., A.D., A.M., A.Y.K., G.B.E., G.D., B.G., Ç.A., O.Y., A.E., S.E., S.Ç., M.G., A.Y., U.İ., B.P., T.A., A.T., C.Y., K.Y., Ş.Ş., C.T., S.B., Ö.S. ve E.G. olmak üzere, toplam 33 kişi göz altına alındı. Şüpheliler emniyette ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edildi.

Şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 11 adet pos cihazı, 215 adet farklı şahıslar adına değişik bankalara ait kredi kartı, 11 bilgisayar, 12 cep telefonu, 12 adet hard disk, 3 adet iş yeri kaşesi, 95 bin 180 TL para, 131 adet tam, 19 adet yarım, 29 adet çeyrek cumhuriyet altını, 1 adet (32 bin 500 TL tutarında) çek ile çok sayıda belge ve doküman ele geçirildi.

CİHAN

Yorumlar