Portakal Çiçeği Karnavalı, birlik mesajlarıyla başlıyor

Türkiye’nin ilk ve tek karnavalı Portakal Çiçeği Karnavalı yarın Adana’da başlıyor.

Google Haberlere Abone ol
Portakal Çiçeği Karnavalı, birlik mesajlarıyla başlıyor

Türkiye’nin ilk ve tek karnavalı Portakal Çiçeği Karnavalı yarın Adana’da başlıyor. Karnaval nedeniyle düzenlenen basın toplantısına katılan Vali Hüseyin Avni Coş, MHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve merkez ilçe belediye başkanları el ele tutuşarak karnavala katılma çağrısı yaptı.

Adana’da yarın başlayacak 2. Portakal Çiçeği Karnavalı ile ilgili Vali Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ve Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ve Karnaval Tertip Komitesi Başkanı Ali Haydar Bozkurt’un katılımıyla Sheraton Oteli’nde bir toplantı düzenlendi. 84 ayrı etkinliğin düzenleneceği karnavalla ilgili bilgi veren Bozkurt, festivalin 13 Nisan'a kadar süreceğini vurguladı. Etkinliğin kısa süre içerisinde tanıtım ve haberlerle 100 milyon kişiye ulaştığının altını çizen Bozkurt, reklam değerinin ise 8 milyon doları aştığını ifade etti. Bozkurt, "Bu karnaval kimsenin değil, Adana halkının karnavalıdır. Başrolde Adanalılar vardır. Gönül birliğiyle yarın hep birlikte karnavalın tadını çıkaralım." dedi.

Vali Hüseyin Avni Coş ise karnavalın sevgi, barış ve dostluk ekseninde buluşulmasında önemli olduğunu anlatarak, “Bu kavramların geniş kesimlere yansıtılmasında ve Adana konusunda mevcut olumsuz algıların daha pozitif hale dönüştürülmesinde karnavalımızın etkisinin olduğunu geçen sene gördük.” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de, Adana söz konusu olduğunda herkesin bir araya gelmesi gerektiğinin altını çizerek, "Adana'da çiçek, karnaval dendiği zaman dar kalıplı görüşlerin ortadan kalkacağına, insanların daha geniş yürekli bir bakış açısıyla daha sevecen olacağına inanıyorum. Söz konusu Adana ise elbette hepimiz bir araya gelmeliyiz." şeklinde konuştu.

Programda merkez ilçe belediye başkanları da söz olarak düşüncelerini dile getirirken, Bozkurt’un önerisiyle Vali Coş ve belediye başkanları el ele tutuşarak birlik mesajı da verdi. Yarın saat 17.00’da kortej yürüyüşü ve ardından İstasyon Meydanı’ndaki Gökçe konseri başlayacak karnaval kapsamında çeşitli yerlerde 84 ayrı etkinlik yapılacak.

ETKİNLİKLER
Atatürk Parkı'nda yarın saat 11.00'den itibaren Atatürk Kız Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi 'Cadılar Dans Gösterisi', Adana Balkan Boşnak Dostluk Derneği 'Konser ve Folklor Gösterisi' sunacak. Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği gün boyu 'Balon Aktivitesi' gerçekleştirecek. Şinasi Efendi Caddesi'nde saat 10.30'dan itibaren Yoga Ataşe ve Çukurova Güzel Sanatlar Lisesi 'Yoga Gösterisi', Özel Akdeniz Okulları 'Folklor Gösterisi', Çukurova Güzel Sanatlar Lisesi 'Konser', Türk Chopper 'Motor Senfonisi', Casa De Le Danza Dans Okulu 'Tango Gösterisi' etkinliklerini yapacak. Gazipaşa Parkı'nda ise saat 11.00'den itibaren Adana Zaman Mekan Kültür Sanat Grubu 'Karnavalın Şiiri Ağaçta', Yeni Duyum Özel Eğitim Merkezi 'Kafkas Dans Gösterisi', Yaşamla Dans Grubu 'Dans Atölyesi' etkinliklerine imza atacak. Burada gün boyu Taş Devri Foto Çekim Platformu ve Portakal Çiçeği Fotoğraf Sergisi açık olacak. Gençlik Meydanı'nda ise saat 11.00'de My Academy 'Konser ve Dans Gösterisi', Yaşamla Dans 'Dans Partisi' gösterilerini sunacak.

Galleria otoparkında yarın saat 14.30'da 'Motorize Şehir Turu' için buluşulacak. Saat 17.00'de Gazipaşa Bulvarı'nda 'Karnaval Korteji' oluşturulacak, 18.00'de Uğur Mumcu Meydanı'nda karnaval açılış töreni gerçekleştirilecek. Burada pop müzik şarkıcısı Gökçe, konser verecek. Merkez Park'ta ise saat 21.00'de ÇDSO Çok Sesli Çocuk Korosu ve ÇDSO klasik müzik konseri verecek. Dilek fenerleri gökyüzüne bırakılacak. 13 Nisan'da da karnavalın kutlama noktaları olan Atatürk Parkı, Gazipaşa Parkı, Şinasi Efendi Caddesi, Gençlik Meydanı'nda dans, konser, gölge oyunu, balon aktivitesi, fotoğraf, bisiklet ve motosiklet gösterileri gün boyu devam edecek.
CİHAN

Yorumlar