Porsuk Çayı Projesi, AB'nin Başkenti'ne örnek oldu

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği kentsel dönüşüm projeleri, Avrupa Birliği’nin (AB) başkenti Brüksel'e ilham kaynağı oldu.

Google Haberlere Abone ol
Porsuk Çayı Projesi, AB'nin Başkenti'ne örnek oldu

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği kentsel dönüşüm projeleri, Avrupa Birliği’nin (AB) başkenti Brüksel'e ilham kaynağı oldu. Eskişehir’in Porsuk Çayı Düzenlemesi Brüksel’in Anderlecht Kanalında uygulanacak. Proje, Brüksel Belediye Meclisi'nde onaylanarak kabul edildi.

    Türkiye’de olduğu kadar başka ülkelere de esin kaynağı olan Eskişehir'in kentsel dönüşüm projelerinden olan Eskişehir Porsuk Çayı Düzenlemesi Avrupa Birliği'nin başkenti Brüksel'de uygulanacak. Söz konusu projeyi incelemek için Brüksel’den Eskişehir’e bir heyet geldi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri proje hakkında konuk heyete kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. Brüksel'den gelen hayat projenin uygulandığı Porsuk Çayı'nı ve civarını gezdi. Brükselli heyet, Porsuk Çayı düzenlemesine hayran kaldı. Eskişehir'in Porsuk Çayı projesini inceleyen Türk siyasetçi Mustafa Ulusoy ile Anderlecht Belediyesi Birinci Başkan Yardımcısı Gaetan Van Goidsenhoven’in Brüksel’in Anderlecht Kanalı'nda uygulanacak olan projeyi Brüksel Belediye Meclisi'ne götürdü. Proje, Belediye Meclisi tarafından onaylanarak kabul edildi. Projenin uygulanacak olması, Brüksel’de yaşayan Türk vatandaşları tarafından gururla karşılandı. 27 Mart 2014 tarihli Belediye Meclis toplantısında ele alınan Master planın kabul edilmesiyle Brüksel’in Anderlecht Kanalı ve çevresi, tıpkı Eskişehir Porsuk çevresi şeklinde düzenlenecek.

    Eskişehir Porsuk Projesi’nin Avrupa’nın en önemli şehirlerinden biri ve AB Başkenti olan Brüksel’de hayata geçecek olması, hem Eskişehir için, hem de Brüksel’de yaşayan Türk vatandaşları için bir gurur kaynağı olduğu kadar genç Türk siyasetçi Mustafa Ulusoy’un da başarısı oldu. Ulusoy bu projede kendilerine destek veren Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e teşekkür etti.

    Söz konusu proje, 2 Eylül Caddesi tramvay ve yaya yolu uygulamasını da bünyesine alarak Eskişehir modelinin ne kadar örnek bir proje olduğunu bir kere daha Avrupa’ya ve dünyaya gösterdi. CİHAN

Yorumlar