Poroşenko, İsrail Cumhurbaşkanı ile görüştü

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko: "İsrailli ortaklarımızdan Kırım'ın işgalden kurtarılması ve Ukrayna'nın toprak bütünlüğü hususunda da desteklerinin devamının geleceğini umuyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Poroşenko, İsrail Cumhurbaşkanı ile görüştü
Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Kırım'ın işgalden kurtarılması hususunda İsrail'in desteğinin devamını umduğunu söyledi.

Poroşenko, Babi Yar trajedisinin 75. yıl dönümü anma etkinlikleri için Ukrayna'ya gelen İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ile görüştü.

İsrail’in Ukrayna'ya zor zamanında desteğinden dolayı teşekkür eden Poroşenko, "İsrailli ortaklarımızdan Kırım'ın işgalden kurtarılması ve Ukrayna'nın toprak bütünlüğü hususunda da desteklerinin devamının geleceğini umuyoruz." ifadelerini kullandı.

"Antisemitizmi rehabilite etmek yanlıştır"

İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin, Ukrayna Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada, dünyada hala antisemitizm düşüncesinin bulunduğuna işaret ederek, "Antisemitizm geçmişte olduğu gibi bugünkü haliyle kabul edilmeye devam ediliyor. Antisemitizmi rehabilite etmek ve yüceltmek yanlıştır. Eğer konu antisemitizim ise hiçbir siyasi çıkar buna kayıtsız kalarak susmayı ya da belli belirsiz mırıldanmayı haklı kılmaz. Antisemitizmi paylaşan ülke liderleri, ırkçı ve neo-nazi görüşlüler hiçbir zaman dünya ailesinin istenen ve medeni üyeleri olamaz." şeklinde konuştu.

Yorumlar