Polislerin sorgusunda usul tartışması

Sahur vaktinde gözaltanı alınan ve gözaltı süreleri bitmesine rağmen halen 'Muhafaza altındalar' denilerek gözaltında bulunan polislerin sorgusu, usul tartışması nedeniyle kilitlendi.Gece yarısı ara verilen sorgu, 9 saat aradan sonra polis...

Google Haberlere Abone ol
Polislerin sorgusunda usul tartışması

Sahur vaktinde gözaltanı alınan ve gözaltı süreleri bitmesine rağmen halen 'Muhafaza altındalar' denilerek gözaltında bulunan polislerin sorgusu, usul tartışması nedeniyle kilitlendi.

Gece yarısı ara verilen sorgu, 9 saat aradan sonra polis memuru Hasan Basri Kahraman'ın ifadesinin alınması ile saat 11.40'da tekrar başladı. Hakim Çiçek'in ifadesini sormasının ardından Kahraman'ın avukatları, kendilerine yöneltilen suçlamalar ile emniyette verdikleri ifadenin okunmasını, ardından da eklemek istediği bir husus olup olmadığının sorulması gerektiğini söyledi. Çiçek'in bu talebi reddetmesi üzerine Kahraman'ın üç avukatı Ahmet Özer, Murat Akkoç ve Ahmet Düzgün, cüppelerini çıkararak duruşma salonunu terketti. Bunun üzerine hakim İslam Çiçek, İstanbul Barosundan Kahraman için avukat tayin edilmesini istedi. Halen İstanbul Barosunun vereceği cevap bekleniyor.

Şüpheli polis avukatları basın mensuplarına yaptıkları açıklamada, "Biz figüran değiliz. Kes yapıştır ile sorgu yapılmaz. Şüphelilerin gerçek anlamda ifade vermesini istiyoruz.

Öte yandan hakim Çiçek'in, sorgunun hızlandırılması için Kahraman'dan sonra geriye kalan diğer 20 şüpheli polis memurunun, duruşma salonunun bulunduğu koridora getirilmesi talimatı verdiği iddia edildi.

CİHAN

Yorumlar