Polislerin ilk duruşmasında reddi hakim talebi

143 polisin paralel yapılanma kapsamında "Yasa dışı dinleme ve casusluk" yaptığı iddialarına ilişkin açılan davada, sanık avukatları reddi hakim talebinde bulundu

Google Haberlere Abone ol
Polislerin ilk duruşmasında reddi hakim talebi

Paralel yapılanmanın "casusluk ve yasa dışı dinleme" yaptığı iddialarına ilişkin aralarında eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan'ın da bulunduğu 23'ü tutuklu 143 polisin yargılandığı davada, sanık avukatları reddi hakim talebinde bulundu.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, sanıkların kimlik tespiti yapıldı. Bu sırada, tutuklu sanıklar arasında bulunan bazı polis memurlarının açık adreslerini söylemesi üzerine. yine sanıklardan eski emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer, oturduğu yerden sanıklara, "Açık adres vermeyin. Sizler terörle mücadele ettiniz. Kime güveniyorsunuz, görmüyor musunuz? Burada söyledikleriniz örgütün eline geçiyor. Sayfa sayfa medyada yayınlanıyor'' diye bağırdı.

Bunun üzerine Mahkeme Heyeti Başkanı Ahmet Civelek, Yılmazer'i, "Siz müdahalede bulunmayın" diye uyardı. Yılmazer de "Sizin müdahale etmeniz gerekir. Bu arkadaşlar yıllardır terörle mücadele etti. Adresleri medyada yer alıyor" ifadelerini kullandı. Mahkeme Başkanı Civelek ise "(Vermiyorum) diyebilir. Zorla yazdıracak değiliz" dedi.

Kimlik tespitlerinin ardından söz alan sanık avukatlarından Fatih Şahinler, müvekkilleri hakkında iddianamede yer alan suçlamaları kabul etmeyerek, soruşturma ve iddianamenin hazırlanış sürecinde gerekli hassasiyetin gösterilmediğini öne sürdü.

Şahinler, müvekkili hakkında nöbetçi 32. Asliye Ceza Mahkemesinin beraat kararı olmasına rağmen idarenin bu karara uymadığını ileri sürerek, müvekkilinin adil yargılanamayacağı iddiasıyla reddi hakim talebinde bulundu.

Avukat Yurtkan Yücel de "İddia makamı müvekkilim hakkındaki suçlamalarda bulunmuş ise de herhangi bir kanıt gösterememiştir. Suç isnat edilmiş fakat, olay ve kanıtlara yer verilmemiştir. İddianame ise detaylıca incelenmeden mahkemenizce kabul edilmiştir. Dolayısıyla iddianamenin kabul edilmesi, mahkemenizin tarafsız bir yargılama yapamayacağı şüphesini bizde uyandırmıştır. Bu nedenle heyet olarak mahkemenizi reddediyoruz" ifadelerini kullandı.

Duruşma, diğer sanık avukatlarının da söz alarak reddi hakim talebinde bulunmasıyla devam ediyor.

Yorumlar