Polislerin davasını izlemek isteyen Baransu'yu adliyeye sokmadılar

Çağlayan Adliyesi'nde gözaltında bulunan polislerin davasını izlemek için adliyeye gelen gazeteci Mehmet Baransu'nun binaya girişi çevik kuvvet polisi tarafından engellendi. Duruma tepki gösteren Baransu, polisler tarafından tartaklandığını...

Google Haberlere Abone ol
Polislerin davasını izlemek isteyen Baransu'yu adliyeye sokmadılar

Çağlayan Adliyesi'nde gözaltında bulunan polislerin davasını izlemek için adliyeye gelen gazeteci Mehmet Baransu'nun binaya girişi çevik kuvvet polisi tarafından engellendi. Duruma tepki gösteren Baransu, polisler tarafından tartaklandığını söyledi.

Baransu, adliye önünde bekleyen gazetecilere açıklama yaparak adliye içerisine alınmamasına ve bir çevik kuvvet polisi tarafından tartaklanmasına tepki gösterdi. Baransu, burada yaptığı açıklamada kendisine engel çıkaran çevik kuvvet polisinin yaptığı hareketin kanunsuz olduğunu belirtti. Sarı basın kartlı bir gazeteci olarak gizlilik esası olmayan bir duruşmayı izlemek istediğini söyleyen Baransu, "Yok böyle bir şey, bir tane amir bana izah etsin bunu, 8 gazeteci var içerde, elini kolunu sallayarak buradan gidiyor, ben geliyorum, beni tutuyor burada, niye tutuyorsunuz. Avukatlar girebilir, polis girebilir. Diğerleri nasıl girebiliyor. Bunu bana biri izah etsin. Böyle bir şey yok. Biz kamu görevi yapıyoruz, bunu bilin. Siz nasıl kamu görevi yapıyorsanız polis arkadaşlar, biz de kamu görevi yapıyoruz. Gazeteci kamu görevi yapıyor. Bizim cebimizde başbakanlığın verdiği kart var bu olayları takip etmek için” diye konuştu.

Dosyada gizlilik kararı olmadığını ve bu mahkemenin aleni açık olduğunu, kendisinin şu an gidip bu mahkemeyi kamu adına takip edip kamuya duyurması gerektiğini ifade eden Baransu, “Ama duyuramıyorum, böyle bir rezillik olur mu, Sabah gazetesi orada, ATV orada, öteki burada ama ben giremiyorum. Böyle bir şey var mı ya. Allah rızası için böyle bir şey var mı İsmail halen yukarda, kaçmadı daha" diye tepki gösterdi.

Kendisine bir polis tarafından fiili müdahale yapıldığını anlatan Baransu, "Bana fiili saldırı yapan o çevik kuvvet polisini istiyorum. Gelsin bir fiili saldırı yapsın. Kaçtı biraz önce. İsmail kaçar, çevik kuvvet çeker. Bana fiili saldırı yaparak erkekleşen bir çevik kuvvet polisi vardı nerede o. Gelsin saldırı yapsın. Basın yokken gelsin saldırı yapsın. Gelsin de görsün bakayım. Kim sizin amiriniz, nerde amiriniz, amir yok ortalıkta. Biz gazeteciyiz terörist değiliz. Hangi savcı talimat versin” ifadelerini kullandı. Baransu’yu alkışlayan adliye dışındaki grup, bir süre “İsmail dışarı” "polisler uyuma kardeşine sahip çık” sloganları attı. CİHAN

Yorumlar