Polislerin avukatı: Galiba müvekkilere bayram hediyesi verilmek istendi (2)

Adana'da “yasadışı dinleme” iddialarıyla Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan 2’si Emniyet Müdür Yardımcısı, biri emekli polis başmemuru 6 polis meslekten ihraç edildi. Emniyet Genel Müdürlüğü mülkiye müfettişlerince yürütülen...

Google Haberlere Abone ol
Polislerin avukatı: Galiba müvekkilere bayram hediyesi verilmek istendi (2)

Adana'da “yasadışı dinleme” iddialarıyla Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan 2’si Emniyet Müdür Yardımcısı, biri emekli polis başmemuru 6 polis meslekten ihraç edildi. Emniyet Genel Müdürlüğü mülkiye müfettişlerince yürütülen disiplin soruşturması neticesinde 2. Sınıf Emniyet Müdürü İ.B., 3. Sınıf Emniyet Müdürü E.Y., Emniyet Amiri A.A, Komiser F.M., polis memuru H.S. ve emekli polis başmemuru A.K. hakkında birden fazla defa meslekten ihraç kararı verildi. Polis memuru A.Ş. hakkında ise 24 ay kıdem durdurma cezası verildi. Soruşturmada M.A., R.K. ve B.A.D. hakkında ise cezaya gerek görülmedi.

'BİZ SUÇ İŞLEDİĞİMİZE İNANMIYORUZ'

Meslekten ihraç edilen Adana Emniyet Müdür Yardımcısı İ.B. böyle bir kararı itidalle karşıladı. Kararı değerlendiren İ.B., “Allah var gam yok. Her şeyin hayırlısı. Ahireti isteyen ahireti, dünya isteyen dünyayı alır. Bizim talebimiz öbür taraf için; dünyada gözümüz yok. Yiyecek ekmeğin parasını da buluruz. Biz suç işlediğimize inanmıyoruz. Adli ve idari açıdan davanın takipçisi olacağız. Adalet mutlaka yerini bulur. Hukuki anlamda tekrar İdare Mahkemesi’ne başvuracağız. Bu kararın hukuki sonuçları bitmemiştir.” dedi.

'GALİBA MÜVEKKİLERE BAYRAM HEDİYESİ VERİLMEK İSTENDİ'

Emniyet Müdürleri İ.B. ve E.Y.’nin avukatı İsa Ayanoğlu ise ihraç kararının hukuki bir tarafının olmadığını savundu. Ayanoğlu, şöyle devam etti: “Kamu oyunda yansıdığı şekliyle önceden beli kararların uygulanmasından ibarettir. Müvekkillere galiba bayram hediyesi vermek istendi. Üzüntüyle karşılıyoruz. Bir an önce hukukun tekrar etkin hale gelmesini arzu ediyoruz. Elbette bu ihraçlar için İdare Mahkemesi’ne başvuracağız. Ancak İdare Mahkemeleri ‘iptal kararı’ vermesi halinde bile bu kararların gereğinin yerine getirilmesi için öngörülen süre 30 gün iken torba yasa ile 2 yıla çıkartıldı. Maalesef mahkeme kararların etkinliği bertaraf edilmek isteniyor.”

OLAYIN GEÇMİŞİ

Bir ulusal gazetenin 18 Mart 2014 tarihli sayısında “yasa dışı dinleme” iddialarıyla ilgili yayınlanan haber üzerine Adana Cumhuriyet Savcısı Ş.U. ve Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı S.K., Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Savcı Ş.U., kendisinin 'F.Y.' kimliğiyle Hakim S.K. ise 'T. İ.' kimliğiyle mahkemeden alınan dinleme kararıyla cep telefonlarının yasa dışı dinlendiğini öne sürerek, şikayetçi oldu. Bunun üzerine başlatılan soruşturma kapsamında 8 Nisan 2014’te 9 polis memuru gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen polislerden 6’sı Adana 3. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi İ.S. tarafından tutuklandı. Polislerin avukatları bir üst mahkemeye itiraz etti. Adana 8. ve 9’uncu Asliye Ceza Mahkemeleri 6 polis için 6 gün sonra tahliye kararı verdi.

Davanın soruşturmasını yürüten (dönemin) Adana Cumhuriyet Başsavcı Vekili A.D. tarafından 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 9 polis hakkında “İştirak halinde kamu görevlisinin resmi belgede sahtecilik, iftira, suç uydurma, haberleşmenin gizliliğini ihlal, kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verilerin kaydedilmesi” suçlarından dava açıldı. Daha sonra aynı iddiayla iki dava daha açıldı. Tutuksuz sanıklar hakkındaki üç dava ilk duruşmanın görüldüğü 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde birleştirildi. CİHAN

Yorumlar