Polisleri tahliye eden hakim Bolat: Hakimler kararlarıyla konuşur

Adana’da dinleme ve casusluk iddialarıyla tutuklanan 2’si eski İstihbarat şube müdürü 1’i komiser 6 polis memuru ile 1’i subay 2 asker avukatların itirazı üzerine 6 gün cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol
Polisleri tahliye eden hakim Bolat: Hakimler kararlarıyla konuşur

Adana’da dinleme ve casusluk iddialarıyla tutuklanan 2’si eski İstihbarat şube müdürü 1’i komiser 6 polis memuru ile 1’i subay 2 asker avukatların itirazı üzerine 6 gün cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Meclis’te “Paralel yapının yargıdaki uzantıları zanlıları serbest bırakıyor” diyerek hedef gösterdiği tahliye kararı veren üst mahkeme hakimi Hacı Hüseyin Bolat, hakimlerin kararlarıyla konuştuğunu belirterek, “Olması gereken buydu. Kimsenin ağzı torba değil ki, büzesin.” dedi.
Adana’da “Yasa dışı dinleme” iddialarıyla ilgili soruşturmada tutuklanan 6 polis ve “casusluk” soruşturmasında tutuklanan 2 askerin avukatları geçtiğimiz hafta perşembe günü nöbetçi üst mahkeme olan 8. Asliye Ceza Mahkemesi’ne tutukluluklar için itiraz dilekçesi verdi. Mahkeme, bu kişiler hakkında tahliye kararı verdi.
8. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Hacı Hüseyin Bolat, tahliyelerle ilgili gerekçeli kararında, polislerin tahliyesinde şüphelilerin halen görevde olduğuna dikkat çekerek, kimlik bilgileri ve adreslerinin sabit olduğunu, tutuklama tedbirinin ölçülü olması gerektiğine dikkat çekti. Hakim Bolat, dosyada şüpheli, mağdur, tanıklarla bilgisi bulunan ilgililerin ifadelerinin alındığını, arama el koyma işlemlerinin yapıldığını, belgeler dahil bulunabilecek tüm delillerin toplandığını belirterek, “Karartma ve etki edilebilecek delilden bahsetmenin mümkün olmadığını.” bildirdi.

Başbakan Erdoğan’ın hedef gösterdiği hakim Bolat, +1 TV'ye yaptığı açıklamada, “Hakimler kararlarıyla konuşur. Olması gereken buydu. Kimsenin ağzı torba değil ki büzesin." dedi.

MÜVEKKİLLERİMLE İLGİLİ ÖRGÜT SUÇLAMASI YOK

Adana Emniyet Müdürlüğü eski İstihbarat Şube Müdürü İsmail Bilgin’in avukatı İsa Ayanoğlu da müvekkillerinin ev ve çalıştıkları yerlerde yapılan aramalarda el konulan bilgisayar ve cep telefonlarının imajlarının alınarak geri verildiğini, yapılan aramalarda da herhangi bir suç ve suç unsuruna rastlanmadığını bildirdi. Ayanoğlu, müvekkilleri hakkında yapılan yayınları ibretle izlediklerini belirterek, bunlar hakkında da yasal yollara başvuracaklarını söyledi. Avukat Ayanoğlu, “Dosyanın içerisinde hiçbir suçlama, hiçbir örgüt suçlamaması olmamasına rağmen sanki bir örgüt operasyonu varmış gibi çokça servis edilmeye çalışıldı. Müvekkillerin sanki bir örgütün üyesiymiş gibi o örgüte ilişkin olarak görevdeyken yaptıkları dinlemeleri bir yerlere kaydedip Amerika’ya kaçırdı şeklinde haberler çıkmıştı. Bunlara ilişkin de yasal yollara başvuracağız." dedi.
Ayanoğlu, şunları kaydetti: "Müvekkillerim gerçekten de görevleri ile ilgili olarak suçlandıkları, görevde kaldıkları dönemle ilgili olarak görevleriyle ilgili olarak görev suçu ile ilgili basit suçlardan suçlandıkları soruşturmada bize göre hukuka aykırı olarak tutuklanmışlardı. İtirazın bu nedenle kabul edilmesi en azından yüreklerimize su serpti. Soruşturma izni alınma şartına bağlı suçlardan, resmi belgede sahtecilik suçundan dahi tutuklama kararı verilmiş olması bize göre çok önemli bir hukuk hatasıydı. Nitekim nöbetçi mahkemenin vermiş olduğu tahliye kararı ile bize göre bir anlamda bunun önüne geçilmiş oldu. Ancak benzeri tartışmaların benzeri mağduriyetlerin ortaya çıkmaması için de dosyaların hukuk dairesinde değerlendirilmesi gerektiğini siyasi mecralara çekilmemesi gerektiğini önemli vurguluyorum.”
CİHAN

Yorumlar