Polisler sürücüleri durdurdu, izci çocuklar uyardı

Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Çorum'da polis sürücüleri durdurdu, öğrenciler ise kuralları hatırlatarak uyarılarda bulundu. Çorum İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Trafik Haftası kapsamında, Çeşme Ören Yatılı Bölge Ortaokulu'nda...

Google Haberlere Abone ol
Polisler sürücüleri durdurdu, izci çocuklar uyardı

Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Çorum'da polis sürücüleri durdurdu, öğrenciler ise kuralları hatırlatarak uyarılarda bulundu.

Çorum İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Trafik Haftası kapsamında, Çeşme Ören Yatılı Bölge Ortaokulu'nda okuyan 'Oymak İzci Grubu' öğrencileri ile beraber Ankara yolu üzerinde denetleme yapıldı. Bölge trafik ekipleri tarafından durdurulan sürücülere kurallar hatırlatılarak emniyet kemeri takmayan vatandaşlar uyarıldı. Uyarıların ardından ise öğrenciler sürücülere leblebi ve lokum ikram etti.

Uygulamaya katılan öğrencilerden Esmanur Önder, yapılan etkinliğin Trafik Haftası nedeniyle yapıldığını ifade etti. Önder ''Durdurulan sürücüleri uyarıyoruz, daha sonra da ikramlarda bulunuyoruz. Sürücülere uyarılarda bulunuyoruz. Onlara, alkollü araç kullanmamaları gerektiğini söylüyoruz. Emniyet kemeri takmaları konusunda uyarılarda bulunuyoruz.'' dedi.

Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Abdurrahim Esmek ise hafta nedeniyle sürücüleri broşürlerle bilgilendirdiklerini ifade etti. Türkiye genelinde kazaların 3'te birinin hızdan kaynaklandığını belirten Esmek, durdurdukları araç kullanıcılarına bu konularda bilgilendirme yaptıklarını dile getirdi. Esmek ''Çevre yolunda yol kullanıcılarına bilgilendirmek amacı ile broşür dağıttık. Yorgun araç kullanmanın alkollü araç kullanmak kadar tehlikeli olduğunu anlattık. Emniyet kemeri konusunda da araçlarda bulunan herkesin takması gerektiğini anlattık, çocuklar dahil. Bu konularda bilgilendirme ve broşür dağıtımı ile ikramlarda bulunuldu.'' ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar