Polisler, ‘resmi belgede sahtecilik’ şüphesiyle tutuklandı

Sahur vakti gözaltına alınan terör ve yolsuzlukları soruşturan polislerden 8’i tutuklandı. Mahkeme, polislerin, ‘resmi belgede sahtecilik’ şüphesiyle tutukladı. Mahkeme, ‘suç örgütüne üye olmak’, ‘usulsüz dinleme’ suçlarından...

Google Haberlere Abone ol
Polisler, ‘resmi belgede sahtecilik’ şüphesiyle tutuklandı

Sahur vakti gözaltına alınan terör ve yolsuzlukları soruşturan polislerden 8’i tutuklandı. Mahkeme, polislerin, ‘resmi belgede sahtecilik’ şüphesiyle tutukladı. Mahkeme, ‘suç örgütüne üye olmak’, ‘usulsüz dinleme’ suçlarından polisler hakkında delil bulamadı.

İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimi Bekir Altun tarafından sorgulanan Emniyet Müdürü Mesut Yılmaz, Komiser Mehmet Dilaver, Komiser Selahattin Ergin, Başkomiser Ramazan Orkun Altınışık, Komiser Erkan Palas, emniyet mensubu Fatih Kıncır, Komiser İsmail Torlar ve Komiser Şeref Bolat tutuklandı.

Tutuklama kararında, şüphelilerin, ‘resmi belgede sahtecilik’ ve ‘kişilerin arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması’ suçlarını işledikleri yönünde kuvvetli suç şüphesi altında bulundukları ifade edildi. Soruşturmanın henüz tamamlanmaması nedeniyle şüphelilerin delilleri yok etme, gizleme, tanık ve mağdurlar üzerinde baskı oluşturma şüphesinin bulunduğu anlatılan kararda, işin önemi, verilmesi beklenen ceza veya güvenlik önlemini değerlendirerek polislerin tutuklanmasına karar verildiği belirtildi.

Ayrıca kararda; Hasan Emecan, Kadri Cemal Yiğit, ‘suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak’, ‘resmi belgede sahtecilik’, ‘görevi kötüye kullanma’, ‘haberleşmenin gizliliğini ihlal etme’, ‘kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kaydetme ve hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek’ suçlarından ise yeterli delil bulunamadığı ve suç vasfının değişme ihtimali dikkate alınarak serbest bırakıldı.

Ali Kavlak, Turgay Yıldırım, Polat Kongur, İlhan Polat Yiğit de, ‘suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak’, ‘resmi belgede sahtecilik’, ‘görevi kötüye kullanma’, ‘haberleşmenin gizliliğini ihlal etme’, ‘kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kaydetme ve hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek’ suçlarından yeterli delil bulunamadığı ve suç vasfının değişme ihtimali dikkate alınarak serbest bırakılmalarına hükmedildi. Bu 4 kişiye yurtdışına çıkış yasağı kondu.

CİHAN

Yorumlar