Polisler Ailelerine Kavuştu

Adana’da yasa dışı dinlemelere yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan 6 polis, bugün akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol
Polisler Ailelerine Kavuştu

Polisler yakınları tarafından çiçeklerle karşılandı.

Adana’da, yasa dışı dinleme yaptıkları iddiasıyla geçtiğimiz hafta tutuklanan Kemal Serhatlı Polis Okulu'nda Öğretmen Emniyet Müdürü olan İsmail B., Hassas Noktaları Korumalar Şube Müdürü Ertuğrul Y., 100. Yıl Polis Merkez Amirliği'nde Grup Amiri Komiser Fevzi M., İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli polisler Abdullah K., Hasan S. ile Ahmet Ş., Adana 8. Asliye Ceza Mahkemesi’ne yapılan itirazın kabul edilmesi üzerine bugün akşam saatlerinde serbest bırakıldı. Polislerin serbest bırakılacağını öğrenen aileleri, saatler öncesinden Adana Kürkçüler Cezaevi’nin önüne geldi. Serbest bırakılan polisler yakınlarına sarılırken, bazı ailelerin ağladığı görüldü. Tutuklu polislerin yakınları tarafından baklava ikram edilirken, Komiser Fevzi M.’nin babası Mustafa M. de oğlunu çiçekle karşıladı.

Oğlunun serbest bırakılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Mustafa M., “Adalet yerini buldu, oğlumun suçsuzluğundan en ufak bir şüphem yoktu. Şimdi en kısa zamanda göreve dönmesini bekliyorum. Perişan insanlarını gördüğü zaman ayakkabısını, elbisesini çıkarır verirdi. Yemek yaptırır, garajda, terminalde yatan insanlara götürürdü. Biz bırakılacağını, 5 gün içerisinde çıkarılacağını zaten biliyorduk. Çünkü suçsuz olduğunu biliyorduk.” diye konuştu.

Polislerden ikisinin avukatlığını yapan İsa Ayanoğlu ise bugünün güzel bir gün olduğunun altını çizerek, “Türk adaleti belki topaldır ama kör değildir. Sonuçta hukuk bir şekilde tecelli edecektir. Olayları siyasi yönlere kimse çekmesin. Hukuk dairesinde kalsın, bu olayın siyasetle ilgisi yok.” İfadelerini kullandı.

Polisler daha sonra yakınlarıyla birlikte evlerine hareket etti.

Yorumlar