'Polisiz, annen ve baban elimizde, para gönder' diyerek dolandırdılar

Bursa'da, cep telefonundan aradıkları genç kıza kendilerini polis olarak tanıtan kimliği belirsiz kişiler, "Babanın kredi kartını yurt dışından kopyalamışlar, annen ile baban elimizde, para göndermen lazım." dedi. Paniğe kapılan genç kız...

Google Haberlere Abone ol
'Polisiz, annen ve baban elimizde, para gönder' diyerek dolandırdılar

Bursa'da, cep telefonundan aradıkları genç kıza kendilerini polis olarak tanıtan kimliği belirsiz kişiler, "Babanın kredi kartını yurt dışından kopyalamışlar, annen ile baban elimizde, para göndermen lazım." dedi. Paniğe kapılan genç kız verilen hesaba 4 bin 700 dolar, 9 adet çeyrek altın 6 adet Cumhuriyet altını ve bileziği bozdurarak 18 bin lirayı verilen hesaba yatırdı.

    Çarşı Polis Merkezi Amirliği'ne gelen F.A. ile kızı P.A., telefon dolandırıcıları tarafından mağdur edildiklerini söyledi. Polise ifade veren F.A., "Kızımı arayan bir kişi, kendisini polis olarak tanıtarak 'Babanın kredi kartı yurt dışından kopyalanmış, baban ve annen elimizde, bize para göndermen lazım' demişler. Kızım da evdeki 4 bin 700 Amerikan doları, 9 küçük altın, 6 cumhuriyet altını, 2 adet bileziği kapalıçarşıda bozdurmuş ve 18 bin lirayı verilen hesaba yatırmış." dedi. Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. .

    FACEBOOK'A MESAJ ATARAK DOLANDIRDILAR

    Öte yandan İnegöl'de polise müracaat eden 2 kişi, yanlarına gelen bir kişinin sosyal paylaşım sitesi facebook'a mesaj göndererek kendilerini 180 lira dolandırdığını iddia etti. Polis merkezinde ifade veren A.Ç., "Yanıma gelen R.Y., facebook hesabına mesaj göndermemi istedi. Ben de hiç okumayarak mesajı gönderdim. Aynı mesajı P.D.'ye de gönderttik. Daha sonra gönderdiğimiz dört mesaja 180 lira borç geldi. Bizi dolandıran R.Y.'den şikayetçiyiz." dedi. Olayla ilgili soruşturma başlattı.

    Dolandırıcıların arkadaşlık teklifini kabul eden vatandaşlarla yazışmaya başlayarak, değişik adlarda yardım kampanyası başlattıklarını belirterek herkesten SMS atmasını istiyor. Bazı Facebook adreslerinin şifrelerini de kıran dolandırıcılar üyelerinin herkese mesaj atarak tuzağa düşürdüğü belirtiliyor. Dolandırıcıların bu yöntemle vatandaşları mağdur ettikleri öğrenildi. CİHAN

Yorumlar