Polisin takibi 20 hayat kurtardı

İzmir'de 20 kaçağı kanun dışı yollarla 10 kişilik zodyak botla Yunanistan'a götürmek isteyen 3 organizatör, polisin yaptığı takip sonrası yakalandı. Basmane'de başlayan ve Gümüldür'de son bulan takip sonrası 10'u Eritre ve 10'u Suriye...

Google Haberlere Abone ol
Polisin takibi 20 hayat kurtardı

İzmir'de 20 kaçağı kanun dışı yollarla 10 kişilik zodyak botla Yunanistan'a götürmek isteyen 3 organizatör, polisin yaptığı takip sonrası yakalandı. Basmane'de başlayan ve Gümüldür'de son bulan takip sonrası 10'u Eritre ve 10'u Suriye uyruklu olmak üzere toplam 20 mülteci kurtarıldı.

    İzmir Emniyeti Kaçakçılık Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları çalışmalar sonucu, Ege Denizi'ndeki Sisam Adası açıklarında kaçakları taşıyan teknenin alabora olması sonucu 22 kişinin hayatını kaybettiği önceki gün Basmane semtinde de bazı mültecilerin yasa dışı yollardan Yunanistan'a gideceklerini belirledi. Bunun üzerine takibe başlayan ekipler, Basmane'de bulunan Oteller Sokağı'na gelen minibüse 20 mültecinin bindiğini tespit etti. Takibe başlayan ekipler, mültecileri taşıyan minibüsün İzmir'de uğradığı değişik adreslerde de 3 organizatörü aldığını belirledi.

    TAKİPTEN KURTULMAK İÇİN İZMİR DOLAŞTILAR

    Menderes ilçesi Gümüdür Mahallesi'nde 10 kişilik zodyak botla 20 kişiyi Yunanistan'a yasa dışı yollardan götürmek isteyen 3 organizatör ve minibüs şoförü, kendilerine takip eden polis ekibin olup olmadığını belirlemek üzere Basmane'den çıkıp önce Karşıyaka ilçesine gitti. Burada içinde 20 mültecinin bulunduğu minibüsle dolaşan 3 organizatör, daha sonra Bornova ilçesine döndü. Ekiplerin uzaktan ve mobese kameralarında takip ettiği minibüs daha sonra tekrar Konak'a döndü. Polisin kendilerini takip etmediği kanısına varan organizatörler ve minibüs şoförü Gümüldür'e doğru yolla çıktı. Gümüldür'ün girişinde Kaçakçılık Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından durdurulmak istenilen minibüs kaçmaya başladı. Ekiplerin kovalamaya başladığı minibüs mandalina bahçesine girdi. Minibüs seyir halindeyken şoför atlayıp kaçarken, ağaçlara çarpan minibüs güçlükle durabildi. Şans eseri kimsenin yaralanmadığı kazada, 3 organizatörle 20 mülteci yakalandı. Gözaltına alınan organizatörler işlemleri bittikten sonra adliyeye gönderilecekleri bildirilirken, mültecilerin ise sınır dışı edilecekleri belirtildi.

    URLA'DA DA MİNİBÜSTE 23 MÜLTECİ YAKALANDI

    Bu arada aynı şekilde Basmane'de bir minibüse doldurdukları 23 mülteciyi yasa dışı yollardan Yunanistan'a götürmek isteyen 4 organizatör de Urla'da yakalandı. Kişi başı bin dolara anlaştıkları mültecileri Yunanistan'a balıkçı teknesi ile götürmek isteyen organizatörlerden 2'si ifadesi alındıktan sonra 2'sinin ise çıkarıldığı mahkemede tutuksuz yargılamak üzere serbest bırakıldığı bildirildi. Gözaltına alınan 22 suriye 1 Eritre uyruklu 23 mültecinin ise işlemleri bittikten sonra sınır dışı edileceği belirtildi.

    DENETİMLER ARTTI

    Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte Ege kıyılarından Yunanistan' geçiş yapamak isteyen mülteci sayısının artması üzerine polisin özellikle Basmane'de bulunan Oteller Sokağı'nda denetimlerini artırdığı ortaya çıktı. Gece gündüz kontrol edilen sokağa giriş çıkış yapanların incelendiği belirlendi. Bunun yanı sıra İzmir'de bulunan ve kayıt altındaki tüm mültecilerin neredeyse her gün kontrol edildiği bildirildi. CİHAN

Yorumlar