Polisin 'gerizekalı' sözüne hapis, 'amcamı aratırsam görürsün' sözüne para cezası

Eskişehir'de görevi başındaki bayan polise hakaret ve tehdit eden bayan kuaföre, hapis ve para cezası verildi.

Google Haberlere Abone ol
Polisin 'gerizekalı' sözüne hapis, 'amcamı aratırsam görürsün' sözüne para cezası

Eskişehir'de görevi başındaki bayan polise hakaret ve tehdit eden bayan kuaföre, hapis ve para cezası verildi. Mahkeme, asayiş uygulamasında çantasını arayan bayan polis memuru M.E.'ye 'üzerimi aramadı gerizekalı' dediği gerekçesiyle yargılanan K. P.'yi bir yıl hapis cezası verdi. Ayrıca mahkeme, aynı polise 'seni amcamı aratırsam görürsen' diyen sanığa 500 lira para cezasına çarptırdı. Dosyayı ilk celsede karara bağlayan mahkeme, sanığın hapis cezasını bir kamu kurumunda 6 ay süreyle çalıştırılması cezasına çevirdi.

Eskişehir polisi, 8 ay önce Barlar Sokağı bölgesinde rutin asayiş uygulaması gerçekleştirdi. Uygulama kapsamında, görevli bayan polis M.E. tarafından bölgede bulunan K. P.'nin (29) çantası da arandı. İddiaya göre, kuaför olan K. P. arama sonrasında, vatandaşların içinde polis M.E. için 'üzerimi aramadı gerizekalı' ifadesini kullandı. Bölgeden ayrılırken de küfürlü sözler sarf etti. Bunun üzerine polis M.E, K.P.'yi uyararak yaptığının yanlış olduğunu belirtti. Uyarı üzerine K.P., bu kez polis M.E.'ye “ kim olduğumu biliyor musun, amcamı aratırsam görürsün” karşılığını verdi. Bu gelişmeler üzerine polis M.E., K.P.'den şikayetçi oldu. Hakkında tutanak tutularak “kamu görevlisine görevi başında hakaret ve tehdit” suçundan dava açıldı.

Mahkeme de hakim karşısına çıkan sanık K.P., hakkındaki iddiaları kabul etmedi. Sanık K.P., “ Çantamın içinde içindeki çamaşırlarımı dağıtmamasını söyledim. Arama sonrasında da kendisine, 'çantamı aradın ama üzerimi aramadın' şeklinde sözler söyledim. Sonrasında da kendisinden özür diledim. Ancak bana 'herkesin içinde hakaret ediyorsun, sonra tenha yerde özür diliyorsun.' dedi.” diyerek kendini savundu.

Polis M.E. ise sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi. Polis M.E., olayı şöyle anlattı:“Sanık asayiş uygulaması kapsamında çantası aranırken agresif davrandı. Biz nazik davrandık. Arama sonrasında, ' geri zekalı' diyerek orada bulunanların arasında bana hakaret etti. Ayrılırken küfürlü sözler sarf etti. Yaptığının yanlış, ayıp olduğunu söyleyince, bu kez ' amcamı aratırsam görürsün' diyerek tehdit etti. 15 yıllık meslek hayatımda vatandaşlardan hep teşekkür aldım. Sicilim temiz. Bunları hak etmedim. Kamu davasına katılıyorum.”

Tarafları dinleyip dosyayı inceleyen mahkeme ilk celsede kararını verdi. Mahkeme, sanık K.P.'yi görevi başındaki polis M.E. için söylediği 'üzerimi aramadı gerizekalı' sözünü hakaret saydı ve bir yıl hapis cezası verdi. Mahkeme sanığa verilen bu cezayı önce artırarak bir yıl 2 aya çıkardı, ardından mahkemedeki iyi halini göz önüne alarak cezayı 11 ay 20 güne indirdi. Sonra sanığın bu cezasını bir kamu kurumunda 6 ay süreyle çalıştırılmasına çevirdi. Mahkeme ayrıca sanığın 'Kim olduğumu biliyor musun, seni amcamı aratırsam görürsen?' sözünü de tehdit kabul ederek 500 lira para cezası verdi.




CİHAN

Yorumlar