Polisin engelli için farkındalık projesi başladı

Antalya'nın Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü’nce başlatılan 'Biz Farkındayız Ya Siz' adlı proje hayata geçirildi.

Google Haberlere Abone ol
Polisin engelli için farkındalık projesi başladı

Antalya'nın Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü’nce başlatılan 'Biz Farkındayız Ya Siz' adlı proje hayata geçirildi. Projede 'engelli bireylerin eğitim, güvenlik, sportif, sosyal ve kültürel faaliyetlerle desteklenmesi' amaçlanıyor.

Özel Özgün Kardelen Özel Eğitim Okulu işbirliğinde başlatılan 'Biz Farkındayız Ya Siz' adlı proje, okulda düzenlenen açılış kahvaltısıyla başladı. Okul bünyesindeki engelli bireylerin hafta sonları ailelerinden bağımsız ve ücretsiz misafir oldukları 'Building Our Future Yaşam Evi'ndeki öğrencilerin hazırladığı kahvaltıya, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Dur, eşi Yasemin Dur, kızı Asena Dur, Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği personeli, Özgün Kardelen Özel Eğitim Okulu Kurucu Müdürü Feridun Özdeş, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Kahvaltıyı engellilerle birlikte yapan İlçe Emniyet Müdürü Dur, bir engellinin fotoğraf çekmek isteğini yerine getirmek için ailesi ve polis memurlarıyla birlikte poz verdi.

Emniyet Müdürü Erkan Dur, yıl boyunca farklı etkinliklerle gerçekleştirilecek projeyle, engelli bireylerin eğitim, güvenlik, sportif, sosyal ve kültürel faaliyetlerle desteklenmesinin amaçlandığını söyledi. Projenin önemine değinen Dur, "Okulumuzun daha önce başlatmış olduğu projenin amacı toplumumuzun kanayan bir yarası olan bu konuya dikkat çekmekti. Toplum Destekli Büro Amirliğimiz projeyi hazırladı. Antalya İl Emniyet Müdürümüz Cemil Tonbul Bey'e arz ettik. Sayın Müdürümüzün de büyük desteği ile bu projeyi başlattık. Önümüzdeki 1 yıl içerisinde projenin içeriğini yerine getireceğiz. Ama bu sadece projedeki çerçevede kalmayacak. Bunların içerisine biz daha yenilerini de ekleyeceğiz. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde Sayın Kaymakamımızın da desteğiyle projeyi hayata geçireceğiz. Diğer kurumlarımızın da dikkat çekebilirsek bu çocuklara faydalı, yararlı bir şeyler yapabilirsek ‘Ne mutlu bize’ diyeceğiz." dedi.

Özgün Kardelen Özel Eğitim Okulu Kurucu Müdürü Feridun Özdeş ise "Alanya'da engelli bireylere farkındalığı artırmak ve toplumda bir farkındalık oluşturmak adına bir proje başlattık. Hedefimiz farkındalığı artırmak, hem de özel çocuklarımıza ve özel ailelerimize özel proje yapmaktır. Proje yaklaşık 1 yıl devam edecek bir projedir. Bu projede gerçekten bize çok destek olan İlçe Emniyet Müdürlüğümüze, Toplum Destekli Büro Amirliğine ve tüm Alanya halkına teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kahvaltının ardından misafirler, Yaşam Evi'ni ve okulda bulunan ‘Engelsiz Kafe’yi ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler aldı. CİHAN

Yorumlar