Polisin dikkati 36 bin TL'sini kurtardı

Muğla'nın Datça İlçesi'nde, bir kadının banka hesabını boşaltmak isteyen telefon dolandırıcıları polisin dikkati sayesinde son anda önlendi.

Google Haberlere Abone ol
Polisin dikkati 36 bin TL'sini kurtardı

Telefon dolandırıcıları sebebi ile kandırılan 45 yaşındaki Mesude Teker, 39 bin TL'sini dolandırıcıların adına aktardıktan sonra tesadüfen benzeri Hamit Teker (48) ile karşılaştı. Kadın ile eşinin tyükselişmasına Şahit bulunan bir polisin dikkati yardımı ile dolandırıcılık vakayı önlendi. Polisin çağında müdahalesi ile bankadaki nakit bloke edilirken, 3 bin TL paranın hesaptan çekildiği ortaya çıktı.

Telefonla arayan şahsın kendisini Cumhuriyet Savcısı şekilde tanıttığını belirten Mesude Teker, "Bankada param olduğunu öğrenince, bana bankaya operasyon yapılacağını söyledi. Paramı çekmemi istedi. Bankadaki görevlilerin kimi hesapları boşalttıklarını anlattı. 'Paranı kurtarmak istiyorsan, derhal bankaya git, parayı çek. Verdiğim adisyona yatır' dedi. Tereddüt ettim. Ancak ısrar edince ikinci defa bankaya gittim. Bankadaki görevlilere hiç bir şey söylememi tembihledi. 39 bin TL'yi çekip verdiği adisyona yatırdım" dedi. 

Bankadan ayrılırken benzeri ile tesadüfen karşılaştığını belirten Mesude Teker, "Eşim hali öğrenince aşırı sinirlendi. Tyükselişarak eve doğru gidiyorduk. Emniyet Müdürlüğü'nün taraf sokağında bir polis konuşmalarımıza Şahit oldu. Durumu öğrenince bizi emniyete çağrı etti. Orada bankayı arayarak paranın bloke edilmesini sağladılar. Yapılan kontrolde paranın 3 bin TL'sinin çekildiğini öğrendik. Bu konularda aşırı dikkatliydim, fakat gene de yanıldım. Çok inandırıcı konuştular. Hatta eşimin yanlarında olduğunu söylediler. Kendisi ile konuşmak isteyince Cumhuriyet Başsavcısı'nın izin vermediğini söylediler" diye vakayı anlattı. 

Polis, olayla ilgili tahkikat başlatılırken, paranın İstanbul Bağcılar'daki bir bankada Ş.A. adlı bir şahsın adına aktarıldığı belirleme edildi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar