Polisin attığı plastik mermiyle bir kadının gözünü kaybettiği iddia edildi

Adana’da, polisin yasadışı gösteri yapan gruba müdahale ettiği sırada attığı plastik mermiyle bir kadının sol gözünü kaybettiği iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol
Polisin attığı plastik mermiyle bir kadının gözünü kaybettiği iddia edildi

Adana’da, polisin yasadışı gösteri yapan gruba müdahale ettiği sırada attığı plastik mermiyle bir kadının sol gözünü kaybettiği iddia edildi. 2 çocuk annesi kadın, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde ameliyat edildi. Göz ünitesinde tedavisi süren kadının ailesi, olayın aydınlatılması için suç duyurusunda bulunacak.

Merkez Seyhan ilçesi Yeni Bey Mahallesi’nde 9 Mart 2014 Pazar günü misafir gittiği annesinden dönüşte polisin korsan gösteriye müdahalesi sırasında attığı plastik mermi 34 yaşındaki Emete Erkılıç’ın gözüne isabet etti. Gözünü kaybeden Erkılıç, olayın babası ve çocuklarıyla evine dönerken yaşandığını belirtti. Korsan gösteriden haberinin olmadığını belirten Erkılınç, “Yağmur yağıyordu. Oğluma şemsiyeyi açtım. Babam önde yürüyordu. 9 yayındaki oğlum yanımdaydı. Yolda kimse yoktu. Ama caddede çöpler dağınık ve ateş yakılmıştı. Aniden gözüme bir şey isabet etti. ‘Eyvah babam, gözüm’ dedim. Babam neye uğradığımı şaşırdı. Başıma yığılan çocuklar, ‘abla polis sıktı’ dedi. Gözümden kan geliyordu. Ambulans gecikince yoldan geçen bir araçla hastaneye götürüldüm.” dedi.

Polisi ve atılan plastik mermiyi görmediğini, ama çocukların ifadesine göre polislerin o civarda eylem dolayısı ile bulunduklarını dile getiren Emete Erkılınç, doktorların gözünden plastik mermi çıkardığını kaydetti. Doktorun sol gözünü bundan böyle görmeyeceğini söylediğini anlatan Erkılınç, faillerin bulunması için savcılığa suç duyurusunda bulunacağını vurguladı.

Baba Mehmet Gezer ise kızını ve torunlarını evine götürürken olayın meydana geldiğini hatırlattı. Gezer, şöyle devam etti: “Polis panzeri ile aramızda 30-40 metre mesafe vardı. Sokakta kimse yoktu. Torunumu omuzuma almıştım. Elinde şemsiye vardı. Kızım ve diğer torunum arkamızdan yürüyordu. Emete, aniden ‘babam gözüm’ diye bağırdı. Kızımın gözünde kan akıyordu. Yoldan geçen bir araçla hastaneye götürdük.”

Emete Erkılıç’ın annesi Şerife Gezer de benzer iddialarda bulundu. Gezer, “Vurup da kaçmak olmaz. Kimseye güvencimiz kalmadı. Şimdi biz set üstünde ekmek almaya korkuyoruz.” diye konuştu. Emete Erkılınç’a operasyonu yapan doktorların yakınlarına verdiği öne sürülen "ilk muayene bulguları yazısında ‘travma-başvuru arası zaman’ bölümünde; “yolda yürürken, yarım saat sonra” seçenekleri işaretlenirken, etken seçeneklerinde ise ‘plastik mermi’ gösterildi.
CİHAN

Yorumlar