Polisi sakat bırakan kör, alkollü ehliyetsiz sürücüye 251 bin liralık tazminat

Sakarya’da çarptığı polisin bacağının kesilmesine neden olan alkollü, ehliyetsiz ve bir gözü kör sürücü hakkında 251 bin liralık tazminat davası açıldı. Sakat kalan polisin avukatı, sanığın zararı karşılamaya hazır olduğunu...

Google Haberlere Abone ol
Polisi sakat bırakan kör, alkollü ehliyetsiz sürücüye 251 bin liralık tazminat

Sakarya’da çarptığı polisin bacağının kesilmesine neden olan alkollü, ehliyetsiz ve bir gözü kör sürücü hakkında 251 bin liralık tazminat davası açıldı. Sakat kalan polisin avukatı, sanığın zararı karşılamaya hazır olduğunu belirtmesine rağmen üzerindeki gayrimenkulleri kaçırdığını öne sürerek satışların iptali için dava açtıklarını söyledi.

    Geçen yıl 12 Mayıs’ta meydana gelen olayda, İl Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan İsmail Dere (30), çevreye rahatsızlık veren bir şahsı evine bırakmak için resmi araçla Karasu Caddesi’nde durdu. Dere’ye, bu sırada ehliyetsiz, alkollü ve 17 yıl önce geçirdiği kaza sebebiyle sol gözü görmeyen M.T.’nin (58) kullandığı otomobil çarptı. Ağır yaralanan Dere’nin kaldırıldığı hastanede birkaç gün sonra sağ bacağı kesildi. Olaydan sonra gözaltına alınan sürücü 201 promil alkollü çıktı. M.T.’nin daha önce de alkollü araç kullanmaktan 6 kez işlem gördüğü belirlendi. Tutuklanma talebiyle sevk edildiği mahkeme ise M.T.’yi adli kontrolle serbest bıraktı. Polisin ayağının kesilmesinin ardından ikinci kez gözaltına alınan M.T. bu defa tutuklandı. Hakkında ‘yaralama’ suçundan Sakarya 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açılan zanlı, İlk duruşmada tahliye edildi.

    Sanık M.T. savunmasında pişman olduğunu söyledi. Savcı, sanığın olası kast altında aracı polis memurunun üzerine sürdüğünü belirterek suçun taksirle değil olası kast altında gerçekleştiğini ifade etti. Sanığın kullandığı aracın kasten yaralama suçunu işlemeye elverişli silah olarak değerlendirilebileceğini vurgulayan savcı, sanığın olası kast altında silahla kasten yaralama suçunu işlediğini kaydederek 10 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep etti.

    Ceza davası geçen hafta karara bağlandı. Mahkeme, sanık M.T.’yi ‘taksirle yaralama’ suçundan 1 yıl hapis cezasına çarptırdı. Dere’nin bir bacağının kesilmesi nedeniyle cezayı 1 kat artıran mahkeme, sanığın eylemi bilinçli taksir altında işlediğini kaydederek cezayı 3 yıla çıkardı. Dere’nin avukatı, kararı Yargıtay’a temyize götürdü.

Polis memuru İsmail Dere, kendisini sakat bırakan M.T. hakkında Sakarya Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 250 bin lira manevi, bin lirada manevi olmak üzere toplam 251 bin liralık tazminat davası açtı. Dere'nin avukatı Umut Yıldız, müvekkilinin davalının kasıtlı ve bilinçli eylemi neticesinde sağ bacağının dizinin üzerinden kesildiğini söyledi. Müvekkilinin sadece 11 günde 10 kez ameliyata alındığını anlatan Yıldız, "Müvekkilimin en ufak bir kusuru ya da ihmali bulunmuyor. Kaza sebebiyle yüzde 48 özür oranı ile iş göremez duruma geldi. Bundan sonraki yaşantısında birine muhtaç halde yaşamaya mahkum edildi. İçinde bulunduğu ruhsal çöküntü telafi edilemeyecek boyutta. Evlilik hayalleri olan bir gençti. Bacağını kaybetmesi bu hayallerinin sona ermesine sebebiyet verdi. Sigortadan müvekkilime teminat miktarının azami tutarı olan 250 bin lira tutarında ödeme yapıldı." dedi.

    Sanığın tutuklu olduğu dönemde zararı karşılamaya hazır olduğunu beyan etmesine rağmen sonraki aşamalarda tazminat yükümlülüğünden kurtulmak için gayrimenkullerini kaçırdığını ileri süren Yıldız, gayrimenkullerin kaçırılmasıyla ilgili Sakarya 1. ve 3. Asliye Hukuk Mahkemeleri'nde davalar açtıklarını kaydetti. CİHAN

Yorumlar