Polisi görünce uyuşturucuyu yere attı

Yapılan araştırmalara göre, uyuşturucu kullanma yaşı lise çağına kadar düşerken, zehir tacirleri sokak ortasında bile kolaylıkla uyuşturucu satabiliyor. Bursa’nın gemlik ilçesinde, devriye gezen polis ekibini gören bir kişi, elindeki...

Google Haberlere Abone ol
Polisi görünce uyuşturucuyu yere attı

Yapılan araştırmalara göre, uyuşturucu kullanma yaşı lise çağına kadar düşerken, zehir tacirleri sokak ortasında bile kolaylıkla uyuşturucu satabiliyor. Bursa’nın gemlik ilçesinde, devriye gezen polis ekibini gören bir kişi, elindeki uyuşturucu maddeyi yere atıp kaçmak istedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, seçim bölgesi Bursa’ya geçtiğimiz 3 Mayıs’ta yaptığı ziyarette, uyuşturucu kullanma yaşının lise çağına kadar düştüğünü belirterek, "Uyuşturucuya başlama yaşı küçüldü. Bunu liselere kadar geldiğini her seviyede görebilirsiniz, bu bir alarm değil midir, bu bir kötü bir iş değil midir? Birisinde esrar yakalandığı zaman ben içiciyim kardeşim' diyor. İçiciyim dediği zaman adeta cezası yok. Satıcıya, nakledenin cezası var ama elinde iki üç poşet bulunmuş 'bunu, ben kendim için aldım, içiciyim' dediği zaman dışarıya çıkıyor." şeklinde konuşmuştu.

İddiaya göre, lise öğrencilerinin sokak aralarında 5-10 liraya uyuşturucu bulabiliyor. Bursa’nın Gemlik ilçesi Hamidiye Mahallesi Gazhane Caddesi’nde devriye gezen polis ekibini gören M.D. isimli kişi, elindeki 3 gram esrar maddesini yere attı. Yapılan incelemede M.D.’nin kimliği henüz öğrenilemeyen kişiden aldığı uyuşturucu maddesini, polisleri görünce cebinden çıkartarak yere attığı belirlendi. Polis merkezine götürülen M.D. hakkında, "Kullanmak için uyuşturucu madde satın almak" suçundan işlem yapılacağı öğrenildi.

CİHAN

Yorumlar