Polis, verdiği trafik eğitimleriyle olası kazaların önüne geçmeyi amaçlıyor

Hatay Erzin İlçesinde polis, öğrencilere ve sürücülere verdiği trafik eğitimleriyle olası kazaların önüne geçmeyi amaçlıyor. Eylül ayından buyana verilen seminerlerde 7 bin öğrenci ve yüzlerce sürücü bilgilendirildi. Bilgilendirme...

Google Haberlere Abone ol
Polis, verdiği trafik eğitimleriyle olası kazaların önüne geçmeyi amaçlıyor

Hatay Erzin İlçesinde polis, öğrencilere ve sürücülere verdiği trafik eğitimleriyle olası kazaların önüne geçmeyi amaçlıyor. Eylül ayından buyana verilen seminerlerde 7 bin öğrenci ve yüzlerce sürücü bilgilendirildi. Bilgilendirme toplantılarında temel trafik kurallarının yanı sıra ilk yardım konusunda da bilgi verildi.

Trafikte karşılaşılacak olası kazaların ve aksaklıkların önüne geçmek isteyen Erzin Emniyet Müdürlüğü geçtiğimiz Eylül ayında başlanan seminerlerle 7 bin öğrenci ve yüzlerce sürücüye ulaştı. Trafik polisleri, katılımcılara temel trafik kuralları ve ilk yardım hakkında önemli bilgiler verdi. Yayaları da unutmayan polisler vatandaşlara da bilgi verdi.

Projeksiyon eşliğinde yapılan sunumlarda sınıf içinde ve dışında zaman zaman uygulamalı eğitimler de yapıldı. Yapılan seminerlerde trafik kuralları konusunda uzman personeller; öğrencilere, emniyet kemerinin takılmasını sürüş halinde alınması gerekli tedbirleri araçlarda uygulamalı olarak gösterdi. Sınıflarda yapılan seminer ve slayt gösterisi ile trafik kazalarının sebepleri, emniyet kemeri kullanımının trafikteki önemi, trafikte davranış kuralları, karşıdan karşıya geçişte dikkat edilmesi gerekenler, trafik işaret levhaları ve sürücülerin araç kullanırken dikkat etmesi gereken konular hakkında bilgilerde verildi.

Emniyet müdürlüğünün trafik konusunda yaptığı çalışmaları takdir eden vatandaşlarda, ülkemizde yaşanan trafik kazalarının yüzde yüzde 90'ının insan kaynaklı olduğunu ve yaşanan kazalarda can mal kaybının yaşandığına dikkat çektir. Güvenli bir trafik ortamı oluşturulmasında herkesin üzerine düşeni eksiksiz olarak yapması gerektiğini ifade eden vatandaşlar, trafikte toplumsal duyarlılığın sağlanması için, trafik bilincinin artırılması, sorumluluğun üstlenilmesi ve paylaşılması yönünden verilen eğitimlerin önemli olduğunu ifade ettiler. CİHAN

Yorumlar