Polis, vatandaşları, dolandırıcılığa karşı el ilanıyla uyarıyor

Antalya Manavgat'ta polis, dolandırıcılık ve hırsızlık olaylarına karşı vatandaşları, el ilanları ve görsel ögelerle uyarıyor. Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü, 2 yıl önce hayata geçirdiği Güvenli Sokaklar ve Gülen Yüzler Projesi...

Google Haberlere Abone ol
Polis, vatandaşları, dolandırıcılığa karşı el ilanıyla uyarıyor

Antalya Manavgat'ta polis, dolandırıcılık ve hırsızlık olaylarına karşı vatandaşları, el ilanları ve görsel ögelerle uyarıyor. Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü, 2 yıl önce hayata geçirdiği Güvenli Sokaklar ve Gülen Yüzler Projesi kapsamında, hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşı toplumsal destekli polislerle birlikte bilgilendirme yapıyor.

Manavgat İlçe Emniyet Müdürü İsmail Taşkıran, proje kapsamında özellikle son yıllarda meydana gelen asker, polis ve savcı gibi kendini kamu görevlisi olarak tanıtan kişilere, çeşitli bahanelerle 'ödül kazandınız' şeklinde mesaj gönderen kişilere, para göndermeyiniz şeklinde uyarı mahiyette, bu yılın ilk 4 ayında 34 bin 774 el ilanı dağıttıklarını ve bankalara, bankamatiklere ve telefon kontörü satışı yapan bayilere bin 591 afişle bin 950 sticker yapıştırdıklarını kaydetti. Bu bağlamda 75 iş yeri ziyaretinde bulunduklarını belirten Taşkıran, projenin asıl amacının meydana gelebilecek olayları olmadan önce önlemek ve vatandaşların zarar görmesinin önüne geçmek olduğunu ifade etti.

Hırsızlara davetiye çıkarılmaması için apartman giriş kapılarının sürekli kapatılması gerektiğini belirten Taşkıran, aynı apartmanda oturanların komşusunun can ve mal güvenliğini tehlikeye atmaması için tanımadığı kişilere kapıyı açmaması gerektiğini kaydetti. Taşkıran, "Tanımadığımız kişilere kesinlikle kapımızı açmayalım. Ben tüpçüyüm, ben şuyum ve ben buyum diyenlere apartman kapısının açılması, aynı apartmanda yaşayanların mal ve can güvenliğini tehlikeye atar. Lütfen tanımadığımız kişilere kapımızı açmayalım." dedi.

Taşkıran, muhtemel sahte para olaylarına karşızda esnafa 2 bin adet sahte para tanıma kalemi dağıttıklarını söyledi. Motosiklet kazalarında ölümlerin yüzde 90'ının, başa darbe almaya bağlı olduğunu belirten Taşkıran, sürücülerin kendi can güvenliği için kask takmaları gerektiğini söyledi.

Kask takmayan motosiklet sürücülerine, önce ceza yazma yerine 'Kaskı para cezası için değil, kendi can güvenliğiniz için takın' uyarısında bulunduklarını belirten Taşkıran, 4 ay içinde 15 sürücüye kask dağıttıklarını, bunun önümüzdeki günlerde 50'ye çıkacağını kaydetti. Taşkıran, "Kasksız trafiğe çıkan motosiklet sürücülerine ceza yazma yerine 'kendi can güvenliğin için tak' uyarısı yapıyoruz. Çünkü yapılan istatistiklerde motosiklet kazalarında kayıpların yüzde 90'ı başta alınan darbe ile oluyor. Bu sebepten cezadan önce sürücünün kendi can güvenliğini önemine dikkat çekiyoruz." diye ifade etti.

CİHAN

Yorumlar