Polis teşkilatının kuruluş yıldönümü törenlerle kutlandı

Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 169. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Kayseri Emniyet Müdürlüğü’nce program düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Polis teşkilatının kuruluş yıldönümü törenlerle kutlandı

Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 169. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Kayseri Emniyet Müdürlüğü’nce program düzenlendi. Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, insanlığın varoluşundan beri insanların toplum olarak bir arada yaşamasının en önemli gereklerinden birinin de toplum içerisinde hizmetlerin yürütülmesi için bazı kuralların oluşturulması ve korunması ihtiyacı olduğunu söyledi.

İnsanlara yönelik sağlık ve eğitim başta olmak üzere kamu hizmetlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi, insanların toplum içerinde bir arada bulundukları yerlerde, huzur ve güven içerisinde yaşayabilmesi için Emniyet Teşkilatı’na ihtiyaç duyulduğunu ve bu açıdan emniyet teşkilatının devletin en önemli kurumlarının başında yer aldığını ifade eden Vali Düzgün, şöyle konuştu: “Bir toplumda huzur, güven, nizam ve intizam olursa diğer bütün kamu hizmetlerinin de vatandaşlara iyi bir şekilde sunulabildiğini görmekteyiz. Eğer bir toplum içerisinde, bir şehirde bir devlette kargaşa varsa orada ne eğitim hizmetinden ne de sağlık hizmetinden bahsedilebilir. Hatta evimize elektriğin ve suyun ulaşımında bile birtakım eksikliklerin yaşandığını, bugün bazı komşu ülkelerde yaşanan iç karışıklıklar sonucunda rahatlıkla görebiliyoruz. Toplum da huzur ve asayişin temin edilmesi bakımından Emniyet Teşkilatımız 169 yıldır çok önemli bir görevi ifa ediyor. Toplumun gelişmesine, kalkınmasına, yeni teknolojik gelişmelere paralel olarak Emniyet Teşkilatımız da ortaya çıkan yeni suçlarla mücadele bakımından kendisini çağa uydurarak, siber suçlar başta olmak üzere toplumun değişik kesimlerini rahatsız edebilecek suçlarla, suçlularla mücadele konusunda son yıllarda gerçekten büyük bir ilerleme kaydetti ve birçok ülkenin polis teşkilatına da eğitim verebilecek seviyeye geldi. Bugün aramızda bulunan Bosna Hersek Polis teşkilatında bulunan misafirlerimiz ve karşılıklı işbirliği projelerimiz de bunlara en güzel örnekler arasında yer alıyor.”

Vali Düzgün, 169 yıllık şanlı bir geçmişe sahip olan ve bugün 260 binin üzerinde mensubu bulunan Türk Polis Teşkilatı’nın, fedakârca ve gerektiğinde şahadeti göze alarak mesai kavramı gözetmeksizin gece – gündüz görevini eksiksiz yerine getirdiğini söyledi. Türk Polis Teşkilatı’na vatandaş memnuniyetinin karşı giderek arttığına dikkati çeken Vali Düzgün, “Eğitim seviyesi yükselen polis teşkilatımızın gerek görevlerini yerine getirirken göstermiş olduğu hassasiyet, gerekse vatandaşlarla karşılaştıklarında nezaketi eksik etmeden onlarla muhatap olmaları da vatandaşlarımızın teşkilattan memnuniyetini giderek artırıyor ve Polis Teşkilatımızın vatandaş üzerindeki itibarı giderek pozitif anlamda hızlı bir şekilde gelişiyor” diye konuştu.

Emniyet Teşkilatı’nın aynı zamanda donanımlarını ve teknolojik gelişimini de artırdığını kaydeden Vali Düzgün, şöyle devam etti: “Polis Teşkilatımız bir çok suçla mücadele konusunda çok hızlı bir şekilde mesafe almıştır. Önceki yıllarda bir çok olay faili meçhul olarak kalırken bugün çok karışık ve çapraz suçların bile birkaç saat içerisinde aydınlanabildiğine memnuniyetle şahit olabiliyoruz. Ben görev şuuru içerisinde görevini yerine getiren bütün Emniyet Teşkilatı mensuplarının polis haftasını kutluyorum. Geçtiğimiz günlerde de maalesef göreve giderken otobüsümüzün kaza yapması sonucu şehit olan 4 polis memurumuzun ailelerine buradan sabır, kendilerine rahmet diliyorum. Yine 2 ay önce Ağrı’daki bir özel harekât aracının devrilmesi sonucu yine Kayserili bir kardeşimizi iki gün önce şehit verdik onun da ailesine sabırlar diliyorum. Bununla birlikte bu güne kadar ki bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Görevleri başında bulunan değerli Polis Teşkilatı mensuplarımıza sağlıklı, huzurlu nice başarılı yıllar diliyorum. Emeklilerimize de sağlıklı, huzurlu, güzel bir dönem geçirmelerini diliyorum.”

İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ise, Türk Polis Teşkilatı’nın 169 yıldır milletten aldığı destekle güçlü bir şekilde suç ve suçlu ile mücadele ederek huzuru ve güveni tesis etmeye çalıştığını belirtti. Türk Polis Teşkilatı’nın ülke nüfusunun yüzde 79’una yani 59 milyon vatandaşa güvenlik hizmeti sunduğunu dile getiren Aydın, teşkilat çalışmalarını anlattığı konuşmasını meslektaşlarının polis haftasını kutlayarak sonlandırdı. Kutlama programında, 19 Mart tarihinde Hunat Mahallesi’nde meydana gelen bir olayda gösterdiği başarı ile yaralanması pahasına meslektaşlarının hayatını kurtaran ve yılın polisi seçilen Zülküf Öztürk adına eşi Seval Öztürk’e Vali Düzgün tarafından ödül verildi. Vali Düzgün, ayrıca, Uluslararası Meslek Kardeşliği Projesi kapsamında Kayseri’de bulunan Mostar Polis Teşkilatı mensuplarını da günün anısına plaket verdi.

Ankara Üniversitesi Adli Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hamit Hancı’nın “Adli Bilimlerin Gelişiminde Türk Polisinin Rolü” konulu konferans verdiği törene, Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tümgeneral Ali Demiral, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Hv. Plt. Tuğgeneral Mehmet Cahit Bakır, 1. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Aydoğan Aydın, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Dursun Mat, Kayseri Barosu Başkanı Avukat Fevzi Konaç, davetliler, polis teşkilatı mensupları ve polis okulu öğrencileri katıldı. CİHAN

Yorumlar