Polis tabutu açınca gerçek ortaya çıktı

Trafik ekipleri, TEM Otoyolu Ümraniye mevkiinde emniyet şeridi ihlali ve izinsiz “çakar lamba” kullanımına ilişkin denetim yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Polis tabutu açınca gerçek ortaya çıktı

Görev harici emniyet şeridini kullanan iki ambulans, bir cenaze vasıtası ve bir konsolosluk vasıtası sürücüsüne cezai muamele uygulandı.

İstanbul Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, TEM Otoyolu Ümraniye mevkisinde emniyet şeridi ihlali ve izinsiz “çakar lamba” kullanımına ait denetim yaptı. Trafikten mesul İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Alper’in koordinesinde gerçekleştirilen uygulamada, emniyet şeridi ihlali oluşturan ve araçlarında izinsiz çakar lamba kullanan sürücülere ceza kesildi. 

Uygulama sırasında iki ambulans sürücüsüne “görev harici” emniyet şeridi ihlalinden, bir konsolosluk aracına da emniyet şeridi ihlalinden muamele yapıldı. Denetim sırasında emniyet şeridini kullanan bir cenaze taşıma aracı, Emniyet Müdür Yardımcısı Alper nedeni ile durduruldu. Sürücünün araçta cenaze olduğunu söylemesi üstüne Alper, araçtaki tabutu denetim etti. Tabutta cenaze bulunmadığı anlaşılınca sürücüye ceza yazıldı. 

‘İHLALLERLE MÜCADELE EDİYORUZ’

Alper, yaptığı izahatda, İstanbul’un en ciddi problemlerinden birinin seyrüsefer derdi bulunduğu anlatım ederek, “Kentte seyrüsefer hastalığına ait Vali ve Emniyet Müdürümüze en sık sorulan soruların başında emniyet şeridi ihlalleri ve çakar lambayla gezi edilen vasıtaların vaziyeti yer alıyor. Biz de Trafik Şube Müdürlüğü görevlileri şekilde yapılan bu ihlallerle etken bir biçimde savaş etmeye çalışıyoruz. Bu konularda ihlal yaparak trafiği aksatanlarla mücadelemiz devam edecek” diye konuştu. 

Denetimlerde dikkati çeken konulara ait bilgi sağlayan Alper, “Kontrol ettiğimiz iki ambulansta da hasta yoktu. Sürücüler ‘Hasta almaya gidiyorum’ diyorlar. Ümraniye’den Sarıyer’e gidiyorsa bu pek akla ve mantığa müsait değil” dedi. Trafik Denetleme Şube Müdür Yardımcısı Tülay Işık da geçen sene 457 bin 855 vasıtaya emniyet şeridi ihlalinden, 551 vasıtaya da kaçak çakar lamba kullanımından muamele yapıldığını söyledi. Işık, “Çakar lamba kontrollerinin başladığı 2011’den buyana da 2 bin 647 vasıtaya cezai muamele uygulandı. Geçen iki ayda 118 bin 551 vasıtaya emniyet şeridi, 88 vasıtaya da çakar lamba ihlalinden muamele yapıldı” halinde konuştu. 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar