Polis sergisinde vatandaşlar parmak izi verdi, bilgi aldı

Erzurum Emniyet Müdürlüğü, Türk Polis Teşkilatı'nın 169. yıl dönümü faaliyetleri kapsamında Yenişehir AVM'de açtığı şube müdürlüklerini tanıtıcı stantta, MOBESE kameralarına yansıyan trafik kazalarını eğitim amacıyla izletti.

Google Haberlere Abone ol
Polis sergisinde vatandaşlar parmak izi verdi, bilgi aldı

Erzurum Emniyet Müdürlüğü, Türk Polis Teşkilatı'nın 169. yıl dönümü faaliyetleri kapsamında Yenişehir AVM'de açtığı şube müdürlüklerini tanıtıcı stantta, MOBESE kameralarına yansıyan trafik kazalarını eğitim amacıyla izletti. Stantlarda ayrıca isteyen vatandaşlardan parmak ucu izleri de alındı.

Serginin açılışını Emniyet Müdürü Kamil Karabörk gerçekleştirirken, Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı şubelerin çalışmalarının uygulamalı olarak sergilendiği stantlarda Olay Yeri inceleme Şube Müdürlüğü'nün parmak izi alma tekniği ilgi gördü. Polisler, parmak izi standını gezen vatandaşlardan, istekleri doğrultusunda parmak izlerini aldı. Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, parmak izinin alınmasındaki teknik detaylar hakkında vatandaşlara bilgi verdi.

Sergide il merkezinde meydana gelen ve şehir güvenlik kameralarına (MOBESE) yansıyan ölümlü, yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazaları TV ekranları ile vatandaşlara eğitim amaçlı olarak izlettirildi. Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü Suat Özdemir, trafik kazalarının en önemli sebebinin dikkatsizlik olduğunu söyledi. Sürücülerin takip mesafesine riayet etmediği, kavşaklara yaklaşırken hızını düşürmediği ve ışık ihlali yaptığı için kazaların meydana geldiğini ifade eden Özdemir, yapılan çalışmalarla kazaları minimuma düşürmeyi hedeflediklerini belirtti. Trafik Şube Müdürü Özdemir, "Vatandaşlarımıza, bu anlamlı günde daha dikkatli araç kullanmalarını ve trafik kurallarına uymalarını tavsiye ediyorum. Mobese görüntülerinde en fazla kazanın kavşaklarda meydana geldiğini görüyoruz. Trafik bilincini artırmaya yönelik çalışmalarımız devam edecek. Maalasef trafik kazaları ülkemizin kanayan bir yarası." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar