Polis, Sarısülük’ü anan grubu ‘süpürerek’ dağıttı

Gezi Parkı olaylarının yıl dönümünde Güvenpark'ta toplanan gruplara polis, TOMA ve biber gazı ile müdahale ediyor. Ankara Güvenpark’ta öğle saatlerinde bir araya gelen vatandaşlar, bir yıl önce yaşanan Gezi Parkı eylemlerini anmak için...

Google Haberlere Abone ol
Polis, Sarısülük’ü anan grubu ‘süpürerek’ dağıttı

Gezi Parkı olaylarının yıl dönümünde Güvenpark'ta toplanan gruplara polis, TOMA ve biber gazı ile müdahale ediyor.

Ankara Güvenpark’ta öğle saatlerinde bir araya gelen vatandaşlar, bir yıl önce yaşanan Gezi Parkı eylemlerini anmak için Güvenpark’ta toplandı. Müdahale, eylemcilerin Kızılay Meydanı'nı trafiğe kapatması sonrası başladı. Eylemciler, zaman zaman polislere havai fişek ve taş atarken polis de TOMA'lardan tazyikli su ile müdahale ediyor.

Öte yandan öğle saatlerinde, Gezi Parkı olayları esnasında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ün vurulduğu yerde bazı vatandaşlar bir araya geldi. Mum yakan grup, buraya karanfil bıraktı. Akşam saatlerinde polisin Güvenpark etrafında toplanmalara müsaade etmemesi ile birlikte Sarısülük’ü anmak için toplanan gruba, bölgeden ayrılmaları uyarısı yapıldı. Bir emniyet amiri gruba ayrılmaları gerektiğini belirtti. Polis amiri Çevik Kuvvet ekipleri bölgeden ayrılanlara müdahale etmemeleri ancak ayrılmamakta ısrar edenlerin ‘süpürün’ talimatı vererek, bölgeden uzaklaştırmaları istedi. Emniyet amirlerinin 'süpürün' talimatı sonrası Çevik Kuvvet polisi, anma etkinliği kapsamında oturan grubu kalkanlarını kullanarak Güvenpark etrafından uzaklaştırmaya çalıştı. Polis, grup üyelerinden ayrılmamakta ısrar edenleri gözaltına aldı.

CİHAN

Yorumlar