Polis, sadece onları aldı!

Ali İsmail Korkmaz'ın ailesi Gezi Parkı'nı gezdi

Google Haberlere Abone ol
Polis, sadece onları aldı!

Gezi Parkı protestoları sırasında Eskişehir'de hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın ailesi Gezi Parkı'nı geldi. Parka sadece Ali İsmail'in ailesi alındı. Aileyi görmek için gezi Parkı'na gelen yaklaşık 80 kişilik bir grup polis tarafından parka alınmadı. Polis ile grup arasında zaman zaman gerginlikler yaşandı.

Eskişehir'de geçen yıl 2 Haziran'da Gezi Parkı protestoları sırasında saldırıya uğrayıp 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın ailesi Fenerbahçe taraftar derneğinin daveti üzerine Fenerbahçe-Kasımpaşa maçını izlemek için İstanbul geldi. Ailenin İstanbul'a gelir gelmez Gezi Parkı'nı ziyaret etmek istediğini öğrenen bir grup da Gezi Parkı girişinde toplandı. Aileyle birlikte Gezi Parkı'nı gezeceklerini söyleyen gruba polis izin vermedi. Grubu, Gezi Parkı merdivenlerinden uzaklaştıran polis, parka girişleri de yasakladı. Polisin bu tutumunu eleştiren grup, 'katil polis hesap verecek' sloganları attı. Grupla polis arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı. Grubun uzaklaştırılmasının ardından Ali İsmail Korkmaz'ın Annesi Emel Korkmaz, babası Şahap Korkmaz, ağabeyi Gürkan Korkmaz, 3 aylık yeğeni Ali Yusuf ve yengesi ile ailenin avukatı Ayhan Erdoğan geldi. 

Burada konuşan Ali İsmail'in ağabeyi Gürkan Korkmaz, “Fenerbahçe taraftar derneğinin daveti üzerine Fenerbahçe maçı için İstanbul'a geldik. Tabi biz bütün renklerin kardeşliği şiarıyla bu maça gideceğiz. Ben Galatasaray'lı olarak, babam Trabzonsporlu olarak yarın Fenerbahçe formasını giyip Ali İsmail'i haykıracağız. Amacımız ne basın açıklamasıydı ne de eylemsellik. Ali İsmail Gezi Parkı için hayatını kaybetti. Buraya gelme zorunluluğu hissettik. Herhalde parkı aileye kapatmazlar diye düşündük. Ama halkın yanımızda olmasını istemiyorlar. Sadece aileyi alacaklarını söylediler" dedi. 



"BURAYA ALİ İSMAİL GELMELİYDİ"

Anne Emel Korkmaz ise, “Buraya Ali İsmail gelmeliydi ben değil. Alişimin çok sevdiği takım bizi davet etti. Gezi Parkı olayları sırasında oğlumu kaybettik. Ama binlerce Ali İsmail oldu. Acı hissediyorum ben. Gittiğim her yerde sadece acı hissediyorum. Ali İsmail'i hissediyorum" diye konuştu. Daha önce Gezi Parkı'na hiç gitmediğini söyleyen Emel Korkmaz, “Hayatımda hiç maça da gitmedim. Galatasaray'ı tutuyorum ama maçları takip etmem. Alişim çok fanatikti. Hatta takımın yenildiği gün servise binmez dolmuşla giderdi okula. Arkadaşları onunla alay etmesinler diye" dedi. Aileyle görüşen polis yetkilileri, parka ailenin dışında kimseyi almayacaklarını söyledi. Bunun üzerine gruptan bazı kişilerle polis yetkilisi arasında tartışma çıktı. Polis yetkilisi içeriye kimin gireceğine ben karar vereceğim" diyerek gruptan dağılmalarını istedi. Ağabey Gürkan Korkmaz gruba seslenerek “Gerginlik çıkmasını istemiyoruz. Benim 3 aylık bebeğim var. Gaz atılırsa ben ona yanarım" dedi. Daha sonra polis gözetiminde aile bireyleriyle müzisyen Hilmi Yarayıcı ve avukat Ayhan Erdoğan, Gezi Parkı'na alındı. Dışarıda kalan grup sloganlar atarak alkışlar çaldı. Parka çıkan aile kendilerini alkışlayan gruba dönüp el salladı. Polisin el sallayan aileyi uyardığı görüldü. 



“EL SALLADIM DİYE GÖZALTINA ALIRIZ DEDİLER"

Saat 14.30'da girdikleri parkı yaklaşık 15 dakika gezen aile daha sonra parktan ayrıldı. Anne Emel Korkmaz, “Parka girerken dönüp sizlere bir el salladım diye gözaltına alırız dedi bütanın yetkilisi. Bu ülkeyi soyanları gözaltına almıyorlar da bizi gözaltına alacaklar Gezi Parkı'na geçtik diye. Böyle bir rezillik olur mu" diye tepki gösterdi. Aile ve beraberindekiler daha sonra Galatasaray Meydanı'na yürüdü.

Yorumlar