Polis reformuna kadın polis itirazı

Almanya'nın Baden Württemberg (BW) eyaletinde Yeşiller partisi, 1 Ocak 2014 tarihinde yürürlüğe giren polis reformunda kadın polislerin dikkate alınmamasını eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Polis reformuna kadın polis itirazı

Almanya'nın Baden Württemberg (BW) eyaletinde Yeşiller partisi, 1 Ocak 2014 tarihinde yürürlüğe giren polis reformunda kadın polislerin dikkate alınmamasını eleştirdi. BW Eyalet Milletvekili Petra Haeffner (Yeşiller), konuyla ilgili Eyalet İçişleri Bakanı Reinhold Gall’e bir mektup yazdığını söyledi.

Haeffner, “Eyaletteki 12 emniyet müdürlüğünün hepsinin erkekler tarafından yönetiliyor olmasını büyük bir üzüntüyle karşıladım. Kadın polislerin teşvik edilme konusunun bizzat içişleri bakanı tarafından ele alınması gerekiyor.” dedi. Baden Württemberg’de bu yıl itibariyle yürürlüğe giren polis reformu ile 37 emniyet müdürlüğü 12 bölge emniyet müdürlüğü haline dönüştürüldü.

Bu sayede emniyet personelinin, idari görevlerden ziyade kolluk hizmetlerine daha fazla yoğunlaşması hedefleniyor.

POLİS REFORMUNA İTİRAZ DAVASINDA SONA YAKLAŞILIYOR

Bu arada Alman Polis Sendikası’nın (DPolG) yeni polis reformu aleyhine açtığı davada sona yaklaşılıyor. DPolG polis departmanlarındaki birçok atamanın, en iyi aday prensibine göre değil, keyfi olarak, bir çeşit ‘yakınları kayırma’ amaçlı ve ‘ödül’ niteliğinde gerçekleştiğini iddia etmişti.

Karlsruhe İdare Mahkemesi tarafından yapılan açıklamada, “Konuyla ilgili bazı yetkililerin yazılı olarak ifadesine başvuruldu. Söz konusu kişilerin ifadesi alındıktan sonra en kısa sürede karar verilecektir.” denildi. CİHAN

Yorumlar