Polis özel asayiş ekibi sokak satıcılarına operasyon düzenledi

Şırnak'ın Cizre İlçesinde Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği bünyesinde kurulan ‘özel ekip’ diye adlandırılan asayiş ekibi uyuşturucu ile mücadele kapsamında sokak satıcılarına ve içenlere yönelik operasyon düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Polis özel asayiş ekibi sokak satıcılarına operasyon düzenledi

Şırnak'ın Cizre İlçesinde Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği bünyesinde kurulan ‘özel ekip’ diye adlandırılan asayiş ekibi uyuşturucu ile mücadele kapsamında sokak satıcılarına ve içenlere yönelik operasyon düzenledi.

Cizre Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği bünyesinde kurulan ‘özel ekip’ diye tabir edilen ekip daha önce hırsızlara yönelik yaptığı operasyonlarda başarılı olan ekip, ikinci kapsamlı operasyonunu uyuşturucu ile müdahale kapsamında sokak satıcılarına ve içenlere yönelik yaptı.

Yafes Mahallesinden gelen bir ihbarı değerlendiren polis asayiş özel ekibi operasyon düzenledi. Yafes Mahallesi İmam Hatip Caddesi üzerinde yürüyen İ.Ç. (19) isimli şahıstan şüphelenen ekipler şahsı durdurdu. Durdurulan şahsın üst araması yapıldı. Yapılan aramada şahıs üzerinde kullanıma hazır vaziyette 14 paket halinde esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan İ.Ç. adliyeye çıkartıldı. Şahıs adli kontrol kapsamında serbest bırakıldı.

Asayiş özel ekip, Hamidiye Kışlası içerisinde çok sayıda esrar kullanıcısı olan şahıslara yönelik de operasyon düzenlendi. Operasyon esnasında şahıslar polis ekiplerine saldırarak kaçmaya çalıştı. Kaçma esnasında M.N. (22) ve A.Ş. (18) isimli ki kişi yakalandı ve bir polis de yaşanan arbede de yaralandı. Yakalanan 2 şahıs üzerinden satışa hazır 3 paket esrar ele geçirildi. Yakalanan 2 kişi de adliyeye çıkartıldı ve serbest bırakıldı.

Dicle Mahallesi Bırça Belek Parkı’na da bir operasyon düzenleyen asayiş özel ekibi, esrarcıları yakaladı. Polisi gören N.Ç. polisten kaçarak yakınında bulunan bir inşaata girdi. N.Ç. polisten kaçarken inşaattan düşüp ayağı kırıldı. Kaçan şahsı yakalayan polis üst araması yaptı. Yapılan üst aramada şahsın üzerinde satışa hazır 13 paket esrar ve 18 tane şeker diye adlandırılan uyuşturucu hap ele geçirildi. Devam eden operasyon kapsamında 16 yaşında B.A. isimli şahsın üzerinde yapılan aramada da 2 paket kullanıma hazır esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şahısta adliyeye çıkartıldı. Adliyeye çıkartılan N.Ç. uyuşturucu ticareti yapma suçundan tutuklanırken, B.A. da 18 yaşından küçük olmasından dolayı serbest bırakıldı.

Akşam saatlerinde Mardin Caddesi üzerinde telefonla konuşan bir bayan öğretmen yolda yürürken, arkasından gelen U.G. (18) ve Ö.Y. (13) isimli şahıslar öğretmeni takibe aldı. Belli bir süre bayan öğretmeni takip eden şüpheliler bayan öğretmenin çantasını kapıp kaçtı. Ara sokaklara girip izlerini kaybettiren 2 şahıs, bir camiye girerek çantadaki bütün eşyaları alıp boş çantayı camiye bırakıp kayıplara karıştı. Polise haber verilmesi üzerine asayişin özel ekibi 24 saat içerisinde 2 şahsın izine rastladı. Yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınan 2 şahıs sorguya alındıktan sonra daha önce de başka bir yerde yapılan hırsızlık suçundan arandığı tespit edildi. Daha önce yaptıkları hırsızlık olayında 4 kişi oldukları da tespit edildi. Bunlarla beraber bir şahıs daha yakalandı, diğer şahıs aranıyor. Adliyeye çıkartılan 3 kişiden 2’si tutuklandı. CİHAN

Yorumlar