Polis onu gördüğü her yerde yakalıyor!

Hakkındaki yakalama kararı iki yıldır UYAP sisteminden kaldırılmayan 46 yaşındaki Mahmut Bolcal'ı polis gördüğü her yerde yakalıyor.

Google Haberlere Abone ol
Polis onu gördüğü her yerde yakalıyor!

Hakkındaki yakalama kararı iki yıldır UYAP sisteminden kaldırılmayan 46 yaşındaki Mahmut Bolcal'ı polis gördüğü her yerde yakalıyor. Cezaevinden çıktığı günden bu yana 10 kez gözaltına alınıp nezarette yatan dertli adam, "İşlediğim suçtan cezaevinde tutuklu kaldım. Yargılamam sürüyor ancak hakkımdaki yakalama kararı iki yıldan bu yana kaldırılmadı. Bugüne kadar 10 kez yakalandım, 10 gün nezarette yattım. Devlet bu sorunu çözsün." diyor.

Adana'nın merkez Çukurova ilçesinde oturan 3 çocuk babası Mahmut Bolcal, işlediği bir suçtan yakalandı, 6 ay cezaevinde tutuklu kalan Bolcal, 21 Aralık 2011 tarihinde tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bolcal, Mersin 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin hakkında verdiği yakalama kararı kaldırılmasına rağmen halen Türkiye geneli mevcutlu şahıslar arasında görülüyor. Bundan dolayı da polis tespit ettiği her yerde Bolcal'ı gözaltına alıyor, nezarethanede tutup adli mercilere sevkediyor.

Rutin kontroller sırasında her seferde polise dert anlatmaktan bıktığını söyleyen Bolcal, en son İncirlik'teki bir polis kontrolünde yakalandı. Kullandığı şehirlerarası otobüste polis tarafından uygulama yapılınca gözaltına alınan Bolcal, "Otobüsle gelirken normal rutin kontrolde trafik polisi baktı ki aranıyorum. Memur arkadaş seni indirmek zorundayım dedi. Ben 40-50 yolcunun içerisinde rezil oldum. Arandığımı bilsem zaten o otobüsün direksiyonuna oturmazdım." diye konuştu.

'EV KİRAMI ÖDEYEMEZ HALE GELDİM'

Artık polisi gördüğü her yerde kaçtığını anlatan Bolcal, bugüne kadar hakkındaki yakalama kararının kaldırılması için verdiği dilekçelerle Adalet Bakanlığı'na gönderdiği düzeltme formunun da faydasını görmediğini anlattı. Bolcal, Ulusal Yargı Ağı'ndan yakalama kararının kaldırılması gerektiğini ancak polisin her gözaltına almasından sonra kararın kaldırılacağı söylenmesine rağmen bir gelişme olmadığını bildirdi. Bu sebeple otobüs şoförlüğü de yapamadığını anlatan Bolcal şöyle devam etti: "Aranmam düşmüyor, Ankara'dan UYAP sisteminde bir bozukluk varmış. Böyle birşey var mı devlette yani. Benim için bir bilgisayar tuşu çalışmıyor mu. Ben tek özel miyim Mahmut Bolcal olarak devlete. 2011 yılından beri rezil vaziyetteyim, sene 2014. Otobüs şoförüyüm ancak bu yakalama kararının düzeltilmemesinden dolayı çalışamıyorum. Devletten bir an önce bunun çözümlenmesini bekliyorum. Zaten ekonomik durumum bozuk, daha çok dibe çöktüm. Ev kiramı ödeyemez hale geldim." CİHAN

Yorumlar