Polis Okmeydanı’ndan uzaklaştı

Okmeydanı’nda yasadışı gösteri yapan gruba müdahale eden çevik kuvvet polisleri geri çekildi. Yaklaşık 2 saat boyunca polis taş, molotof bombası ve havai fişekle saldıran gruba polis biber gazı, plastik mermi ve tazyikli suyla müdahale etti.İlçede...

Google Haberlere Abone ol
Polis Okmeydanı’ndan uzaklaştı

Okmeydanı’nda yasadışı gösteri yapan gruba müdahale eden çevik kuvvet polisleri geri çekildi. Yaklaşık 2 saat boyunca polis taş, molotof bombası ve havai fişekle saldıran gruba polis biber gazı, plastik mermi ve tazyikli suyla müdahale etti.

İlçede Uğur Kurt’un cenazesinin memleketine gönderilmesinin ardından, polis yasadışı gösteri yapan gruplara müdahale etti. Cenazenin bölgeden ayrılış anına kadar uzakta bekleyen polis, küçük bir grubun saat 19.30 sıralarında Fevzi Paşa Caddesi’ni trafiğe kapatması üzerine gruba müdahale etti. Ara sokaklara kaçışan maskeli gruplar, polise taş, misket, Molotof bombası ve havai fişekle saldırdı. Sokak başlarının tutan çevik kuvvet polisleri biber gazı ve plastik mermiyle karşılık verdi. Göstericilerden bazılarında silah bulunduğu iddiaları üzerine polis müdahale sırsında zırhlı kalkan kullandı.

Grupların artan saldırıları üzerine polis Fevzi Paşa Caddesi’nin çift taraflı olarak trafiğe kapattı. Olası bir yaralanmayı önleme adına emniyet şeridiyle çevrilen bölgeden basın mensupları ve vatandaşlar çıkartıldı. Giriş çıkışları önlemek amacıyla bazı sokak başlarında sivil polislerce insan zinciri oluşturuldu. Yaklaşık 2 saat boyunca devam eden müdahalelerin ardından 21.30 sırlarında polis ekipleri eylemlerin yoğun olduğu bölgeden geri çekildi.

Polis ekiplerinin bölgedeki bekleyişi devam ediyor.

CİHAN

Yorumlar