Polis merkezine saldırı yapılacağı ihbarı polisi alarma geçirdi

Erzurum’da kimliğe belirsiz bir kişinin, 'Gölbaşı Polis Merkezi'ne baskın düzenleneceği' yönündeki ihbarı polisi alarma geçirdi. Diyarbakır’da bayrak indirilmesi olayının ardından şehirde iki gündür gerginlik hakim. Akşam saatlerinde...

Google Haberlere Abone ol
Polis merkezine saldırı yapılacağı ihbarı polisi alarma geçirdi

Erzurum’da kimliğe belirsiz bir kişinin, 'Gölbaşı Polis Merkezi'ne baskın düzenleneceği' yönündeki ihbarı polisi alarma geçirdi.

Diyarbakır’da bayrak indirilmesi olayının ardından şehirde iki gündür gerginlik hakim. Akşam saatlerinde BDP ve HDP il binalarının bulunduğu Mahallebaşı semtinde bölücü örgüt yandaşı bir grup yüzlerine maske takıp, ellerine aldıkları sopalarla gösteri yapmak istedi. Bu sırada aynı bölgede bulunan karşıt görüşlü gruplar ile örgüt yandaşları arasında taşlı saldırı yaşandı. Olay yerinde bekletilen polisler gruplara müdahale etti. Yüzleri maskeli örgüt yandaşları ellerinde sopalar ile BDP ve HDP binasının bulunduğu sokakta nöbet tutarak kimseyi yaklaştırmadı. Polis, zaman zaman TOMA'larla örgüt yandaşlarına tazyikli su sıkıp, göz yaşartıcı fişek attı.

Emniyet Müdürlüğü'nü arayan kimliğe belirsiz bir kişinin 'Gölbaşı Polis Merkezi'ne baskın düzenleneceği' yönündeki ihbarı polisi alarma geçirdi. Bunun üzerine bütün birimlere anons edilerek üst seviyede hassas olmaları istendi. Polis merkezinin bulunduğu alana özel harekat timleri yönlendirildi. Emniyet Müdürü Karabörk, Mahallebaşı semtine gelerek, örgüt yandaşlarına yönelik müdahale operasyonunu yönetti.

Öte yandan, gündüz saatlerinde Atatürk Üniversitesi’nde karşıt görüşlü öğrencilerin kavgasının ardından, şehir merkezinde de kürtlerin yoğun olarak yaşadığı Mahallebaşı semtine kalabalık bir grup yürümek istemişti. Polisin soğukkanlı ve kararlı tutumuyla gruplar Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’ün iknasıyla olaysız dağılmıştı.

CİHAN

Yorumlar