Polis memurun şehit olduğu olayda gözaltına alınanları savcı serbest bıraktı

Edirne’de bir polis memurunun şehit olduğu ve Vali Dursun Ali Şahin'in 'mafya hesaplaşması' dediği silahlı çatışma ile ilgili gözaltına alınan şahısların tamamı savcılık tarafından serbest bırakıldı. 9 Haziran'da Edirne merkez Sabuni...

Google Haberlere Abone ol
Polis memurun şehit olduğu olayda gözaltına alınanları savcı serbest bıraktı

Edirne’de bir polis memurunun şehit olduğu ve Vali Dursun Ali Şahin'in 'mafya hesaplaşması' dediği silahlı çatışma ile ilgili gözaltına alınan şahısların tamamı savcılık tarafından serbest bırakıldı. 9 Haziran'da Edirne merkez Sabuni Mahallesi Eski İstanbul Caddesi üzerinde Rus, Azeri, Gürcü, Ukrayna ve Türk vatandaşlarının olduğu iki grup karşı karşıya gelmiş ve silahların kullanıldığı kavgada olaya müdahale eden Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü’nde görevli 3 yıllık polis memuru 33 yaşındaki Hüseyin İmrağ kalbinden aldığı kurşun yarası ile hayatını kaybetmişti.

Olayın hemen ardından polis operasyon başlattı. Edirne, Çorlu ve İstanbul’da yapılan operasyonda 15 kişi gözaltına alındı.

Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sorguya alınan şahıslar “Kasten Adam Öldürme, Ateşli Silahlar Kanunu’na Muhalefet, Suç Delillerini Yok Etme, Gizleme ya da Değiştirme, Suçluyu Kayırma” suçlarından adliye sevk edildi.

Yaklaşık 8,5 saat süren savcılık soruşturmasının ardından şahıslar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Şehidin cenazesinin uğurlanmasının ardından olayla ilgili açıklama yapan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Rus, Azeri ve Gürcü mafyası üyeleri arasında daha önce meydana gelen bir olayın devamının Edirne’de gerçekleştiğine dikkat çekerek olaya müdahale eden polis memurunun şehit olduğunu söylemişti. Şahısların serbest bırakılmasını değerlendiren Vali Şahin, konunun kendisi için de sıkıntılı olduğunu kaydetti.

Konuya arkadaşlarıyla birlikte görüşeceğini dile getiren Vali Şahin, “Konu benim için de sıkıntı. Bundan sonra gidip arkadaşlarla bir konuşup görüşeceğim. Şu anda bir şey söylemek yerinde olmaz. Ama ortada bir şehit var. Bu şehidin kanı hiçbir zaman yerde kalmamalı. Yurt dışı yasağını mahkemeler koyuyor. Serbest bırakılınca, bir konuşayım ondan sonra. Mafya hesaplaşması doğru, kendi aralarında hesaplaşma. Arada olan polise oldu.” açıklamasını yaptı.

CİHAN

Yorumlar