Polis memurlarına rüşvet iddiasından hapis cezası

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, kaçak hafriyat ve rüşvet verme iddiasıyla gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 4 polis memuruna 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Google Haberlere Abone ol
Polis memurlarına rüşvet iddiasından hapis cezası

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, kaçak hafriyat ve rüşvet verme iddiasıyla gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 4 polis memuruna 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Polis memurlarının sabıkalarının bulunmaması ve verilen cezanın 5 yıldan az olması nedeniyle hüküm ertelendi.

Olay, 2013 yılının Haziran ayında meydana gelmişti. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Körfez İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kaçak hafriyat taşınıp bunların gelişigüzel bölgelere boşaltılması ve göz yumulmasına yönelik iddialar üzerine çalışma başlattı. Yaklaşık 4 aylık takip esnasında şirket yetkilileri ile şüphelenilen polis memurları takibe alındı. İddialara göre rüşvet, takipte olan emniyet güçleri tarafından kameralarla belgelendi. Yeterli delil ve bilgiye ulaşan emniyet güçleri operasyon düzenledi. Şirket yetkilileri, çalışanları ile teknik takibe takılan Körfez İlçe Emniyetinde görevli 4 polis memuru gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen 23 kişi serbest kaldı, 4 polis memuru ise tutuklandı.

CEZA ALDILAR ANCAK HÜKÜM ERTELENDİ

Olayla ilgili devam eden davanın son duruşması Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada, rüşvet vermek ve rüşvet vermede aracılık yapmak gibi iddialar ile yargılanan firma sahipleri ve çalışanları beraat etti. Yargılanan 4 polis memurunun ise önce 1 yıl 3 ay hapis cezasına ve memuriyetten men edilmelerine karar verildi. Fakat daha önce sabıkalarının bulunmamasından ve verilen cezanın 5 yıldan az olmasından dolayı hüküm ertelendi. Polisler 5 yıl süre içinde suç işledikleri takdirde, aldıkları ceza uygulamaya konulacak. CİHAN

Yorumlar