Polis, Meclis'e yürümek isteyen eylemcilere gaz ve suyla müdahale etti

Ankara'da uzun tutukluluk sürelerini protesto etmek için Meclis’e yürümek isteyerek polis barikatına yüklenen gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi.

Google Haberlere Abone ol
Polis, Meclis'e yürümek isteyen eylemcilere gaz ve suyla müdahale etti

Ankara'da uzun tutukluluk sürelerini protesto etmek için Meclis’e yürümek isteyerek polis barikatına yüklenen gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi. Çevik Kuvvet’in beklemediği anda barikatı aşmaya çalışan göstericilerle polis arasında yaşananlar dikkat çekti.

İşçi Partisi (İP), Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ile bazı sivil toplum kuruluş üyeleri, sabah saatlerinde parti binası önünde toplandı. Grup, ‘Yurtseverlere özgürlük’, ‘Uzun tutukluluğa son', 'Kutucular serbest yurtseverler hapiste’ dövizleri taşıdı. Eyleme İP İstanbul Belediye Başkanı adayı ve tiyatro sanatçısı Levent Kırca da katıldı. Burada kortej oluşturan grup, Kızılay’a yürüdü. TGB üyeleri ve diğer grupla birleşen göstericiler, Gazi Mustafa Kemal (GMK) Bulvarı'nda bir süre slogan attı.

CHP’Lİ TANAL YAŞANANLARA ENGEL OLMAYA ÇALIŞTI

Eylemciler daha sonra Meclis’e gitmek üzere harekete geçti. Polis, Meclis'e yürümek isteyen grubu Tunus Kavşağı'nda barikat kurarak durdurdu. Emniyet yetkilileriyle görüşen grup temsilcileri, yolun açılmasını istedi. Görüşmelere CHP Milletvekili Mahmut Tanal da katıldı. Ancak, polis ekipleri barikatı açmadı. Bunun üzerine göstericiler barikata yüklendi. Polis ekipleri, biber gazıyla karşılık verdi. CHP Milletvekili Tanal, grubu sakinleştirmek için araya girdi.

POLİSİN BEKLEMEDİĞİ ANDA BARİKATI AŞMAK İSTEDİLER

Müdahalenin ardından göstericiler yeniden toplandı. Çeşitli sloganlar atan grup, polisin beklemediği bir anda barikata ikinci kez yüklendi. Ekipler kasklarını takamadan bazı göstericiler barikatı geçmeyi başardı. Aniden gerçekleşen olayın ardından polis gruba hemen tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Bazı göstericilerin gazdan etkilendiği ve baygınlık geçirdiği görüldü. Zor durumda kalanlara diğer eylemciler yardımcı olmaya çalıştı. Bayılan bazı eylemciler ise karga tulumba parti ses aracına alındı.

CHP’Lİ BATUM’A TEPKİ

CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, olay yerine geldi. Bazı partililerin tepkisiyle karşılaşan Batum, eylemcilerle kısa süreli gerginlik yaşadı. Batum daha sonra polislere gaz atmamaları yönünde uyarıda bulundu. Polisin müdahalesinin ardından tekrar bir araya gelen grup, buradan ayrıldı.
CİHAN

Yorumlar