Polis, Manavgat'ta ehliyetli motosiklet sürücülerine kask hediye etti

Antalya'nın Manavgat ilçesinde toplum destekli ve trafik polisleri ehliyeti olan motosiklet sürücülerine kask hediye etti. Trafik polisleri, ehliyeti olmayan sürücülere ise ceza işlem uyguladı. Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme...

Google Haberlere Abone ol
Polis, Manavgat'ta ehliyetli motosiklet sürücülerine kask hediye etti

Antalya'nın Manavgat ilçesinde toplum destekli ve trafik polisleri ehliyeti olan motosiklet sürücülerine kask hediye etti.

Trafik polisleri, ehliyeti olmayan sürücülere ise ceza işlem uyguladı.

Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği, Toplum Destekli Büro Amirliği ve Manavgat Şoförler Odası(MŞO) 'Kaskımla Trafikte Güvendeyim' projesi kapsamında motosiklet sürücülerine kask dağıttı.

Manavgat'ta PTT önünde motosikletleri durduran trafik polisleri, ehliyet kontrolü yaptıktan sonra kask hediye etti. Trafik polisleri, ehliyeti olmayan sürücülere de 'ehliyetsiz trafiğe' çıkmaktan cezai işlem uyguladı.

Uygulama kapsamında toplamda 50 motosiklet sürücüsüne kask hediye edileceği belirtildi. Ehliyetini gösteren ilk sürücüye kaskı MŞO Başkanı Mahmut Şafak verdi. Şafak, sürücüye, sevdiklerini gözü yaşlı bırakmamak için trafiğe her çıkışında kaskını tak uyarısında bulundu.

Manavgat İlçe Emniyet Müdürü İsmail Taşkıran, motosikletli trafik kazalarında ölümlerin yüzde 90'nının baştan alına darbe sonucu gerçekleştiğini söyledi.

Kask dağıtımı uygulamasına, trafikte kask kullanımını teşvik etmeyi amaçladığını belirten Taşkıran, böylece motosiklet sürücülerine yaşamla-ölüm arasındaki ince çizgiyi göstermek, ölümlü kazaların önüne geçmek ve mal ve can kaybını en aza indirmek olduğunu kaydetti. Taşkıran, "Uygulamamızla kask takmanın önemi hakkında toplumsal bilinç oluşturmak istiyoruz. İnsanların genelde kendisi için değil, aile üyeleri ve arkadaşları adına endişelendirmemek için kask takmanı. Bana bir şey olmaz diyerek kendi hayatını riske atmamalı. Sevdikleri gözü yaşlı bırakmamalı. Motosiklet kazalarında kask hayat kurtarıyor. Kaza anında baştan darbe almasını önlüyor. Sürücüler, kaskı trafik polisinden cezai işlem uygulamasından korkmaktan değil, kendi can güvenliği için takmalı. " dedi.

Trafik polisleri, motorlu yürüme engelli aracıyla trafiğe çıkan yürüme engelli Mustafa Öztürk'e kask hediye etti. Trafik polisleri, Öztürk'e kask takmadan trafiğe çıkma uyarısında bulundu. CİHAN

Yorumlar