Polis, Linç Edilmek İstenen Cinayet Zanlısını Camide Bekletti

Konya'da aralarında çıkan tyükselişmada H.A., 2 kardeşe kurşun yağdırdı. Polis, kalabalık tarafından linç edilmek istenen H. A.'yı, camiye sakladı.

Google Haberlere Abone ol
Polis, Linç Edilmek İstenen Cinayet Zanlısını Camide Bekletti

Konya'nın Çumra İlçesi'nde Sanayi Sitesi'nde nakit anlaşmazlığı yüzünden çıkan tyükselişmada 27 yaşındaki H.A.'nın tabancayla vurduğu Mehmet meşhur öldü, kardeşi Kamil meşhur yaralandı. Ardından tabancayı başına dayayıp intihar girişiminde bulunan H.A., polis yönünden ikna edilerek gözaltına alındı. Bu sırada çevrede birleşen kalabalık yönünden linç edilmek istenen H.A. yakındaki bir camiye alındı. Çevrede geniş güvenlik önlemi sektör hususi harekat ve çevik efor ekipleri birleşen kalabalığı ırak yakalamak için cami çevresinde güvenlik koridoru oluşturdu. H.A. etraf güvenliği sağlandıktan sonra robocop kıyafeti giydirilerek camiden çıkarılarak merkeze götürüldü.

2 KARDEŞE ATEŞ AÇTI

Olay, Konya'nın Çumra İlçesi'nde Sanayi Sitesi'nde meydana geldi. H.A., iş yerinde kiracı bulunan kaporta ustaları Mehmet ve Kamil meşhur kardeşlerle nakit anlaşmazlığı yüzünden tyükselişmaya başladı. Kaporta dükkanın önündeki tyükselişmanın kısa zamanda kavgaya dönüşmesi üstüne H.A. üstünde taşıdığı tabancayı çekip, 2 kardeşin üstüne ateş açtı. Çeşitli yerlerinden vurulan meşhur kardeşler kanlar içerisinde yerde kalırken, hadise yerinde bekleyen H.A. elindeki tabancayla çevredekileri tehdit ederek kimseyi yanına yaklaştırmadı.


BAŞINA TABANCA DAYADI

Bu sırada yapılan ihbar üstüne hadise yerine polis ekipleri geldi. Polisi görünce elindeki tabancayı başına dayayarak intihar girişiminde bulunan H.A., ikna edilerek gözaltına alındı. Sağlık ekiplerinin yaptığı müdahale sonrası Mehmet Ünlü'nün hayatını kaybettiği saptama edilirken, ağır yaralı bulunduğu belirlenen kardeşi Kamil meşhur ise ambulansla Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.


CAMİDE BEKLETİLDİ

Bu sırada hadise yerinde birleşen takribî 200 benlik kalabalık gözaltına tahsil edilen H.A.'yı linç etmek istedi. Bunun üstüne polis ekipleri H.A.'yı güvenlik amacıyla hadise yerinden 100 mt. ilerideki Sanayi Camisi'nin içerisine aldı. Toplanan kalabalığın içeriye girmesine izin verilmedi. Öfkeli kalabalık H.A.'ya ilişkin bulunduğu ileri sürülen bir otomobili de taraf çevirdi.

Kalabalığın büyümeye hevesi üstüne hadise yerine takviye şekilde hususi Harekat ve Çevik Kuvvet ekipleri sevk edildi.


ROBOCOP KIYAFETİ İLE ÇIKARILDI

Cami çevresinde güvenlik koridoru yapan polisler, cami çevresinde birleşen kalabalığı sakinleştirmeye çalışırken, cinayet zanlısı H.A. ise cami içerisinde tutuldu. Yaklaşık 3 saat camide tutulan H.A. etraf güvenliği oluştuktan sonra çevik efor ekiplerinin giydiği robocop kıyafeti ve başına kask takılarak birleşen kalabalığın bilgisi yapılmaksızın camiden çıkartılarak sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü. Toplanan kalabalık ise bir zaman sonra vaziyeti öğrenince dağıldı. Olayla ilgili tahkikat başlatıldı.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar