Polis kurşunuyla ölen Emrah Barlak davası karara kaldı

İzmir'in Eskiizmir semtinde, bir trafik kazasının ardından çıkan tartışmada polis ekibine direnen Emrah Barlak’ın ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına sebep olan, kasten adam öldürme ve yaralama suçlarından ömür boyu hapis cezası...

Google Haberlere Abone ol
Polis kurşunuyla ölen Emrah Barlak davası karara kaldı

İzmir'in Eskiizmir semtinde, bir trafik kazasının ardından çıkan tartışmada polis ekibine direnen Emrah Barlak’ın ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına sebep olan, kasten adam öldürme ve yaralama suçlarından ömür boyu hapis cezası talebiyle hakkında dava açılan polis memuru İ.K.'nin yargılanmasına devam edildi. İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Cumhuriyet Savcı Göksel Er mütalaa verdi. Er, sanığın suçu kasten öldürme değil, olası kasıtla işlediğini belirtip müebbet ve 31 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilirken duruşma, karar için eylül ayına ertelendi.

Duruşmaya kasten adam öldürme suçundan müebbet, Erhan Barlak, Faruk Karahan, Halil Altın ve Seyit Ekinci'yi kasten yaralama suçlarından 25 yıl hapis cezası istenen tutuklu sanık İ.K., avukatları Tolga Yurdakul ve Pervin Uzun, tutuksuz sanıklar Erhan Barlak ve Faruk Karahan ile ölen Emrah Barlak'ın annesi Gülpaşa Barlak, babası Nusrettin Barlak, avukatları Aykut Dikencik, Süphan Erkan, Nergiz Tuba Aslan, Fatma Demirel, Zeynel Kaya ve Önder Yıldırım katıldı. Salonda geniş güvenlik önlemi alınırken girenlerin üzeri arandı. Savcı Er, mütalasında sanığın olayda bıçakla yaralanmadığını, silah kullanma yetkisini aştığını, kasten adam öldürme değil, olası kasıtla suçu işlediğini belirtti. Olay sırasında sanık İ.K. bacağından bıçakla yaralandığını söylemişse de görüntülerde böyle bir durum olmadığını ifade etti. Ölenin, sanığa sandalyeyle saldırması sırasında olay yerinde bulunan polis memurlarının, olaya karışan şahısların sayısından çok fazla olduğunu belirtilen mütalaada, silahla ateş ederek öldürme olayında cop veya beden kuvveti kullanarak ya da olaya seyirci kalan polis memuru arkadaşlarından yardım isteyerek etkisiz hale getirme imkanı mevcutken silah kullanması sebebiyle hem yaralanma hem de ölüm olayında orantılılık olmadığına vurgu yapıldı. Sanığın olayda yaralama ve ölüm açısından silah kullanma yetkisinin doğmadığı, ayrıca kasten öldürme suçunun unsurlarının da oluşmadığı belirtildi. Mütalaada, “Her ne kadar olayda müşteki sanık İ.K.'nin silah kullanma yetkisinin şartları oluşmamış ise de silahın kullanması sanıkları öldürmeye ve yaralama amacında olsaydı öncelikle ayaklarını değil, direkt öldürücü bölgelerini hedef alarak amacına rahatlıkla ulaşabilirdi. Sanığın olayda Emrah Barlak'a doğrudan öldürmek kastıyla ateş etmediği, olası kasıtla ateş ettiği sabitttir. Kasıtla öldürmeye teşebbüsten sorumlu tutulamaz. Belirtilen maddelerden cezalandırılmasını talep ediyorum.” denildi.

Mahkeme Başkanı Mustafa Hakan Uğurlu ise mütalaaya karşı avukatlara son savunmalarını sordu. İ.K.'nin avukatı Yurdakul, sanığın tahliyesini talep etti. Av. Aslan ise sanğın tahliye edilmesi durumunda bir daha kendisine ulaşılamayacağını, meslektaşları tarafından saklanacağını iddia edip tutukluluk halinin devamını istedi. Kısa bir aranın ardından mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı karar için 2014 Eylül ayına erteledi. Av. Dikencik ise mütalaya katılmadıklarını, sanğın kasten adam öldürme suçundan cezalandırılması gerektiğini söyledi.

OLAY

12 Ağustos 2012 tarihinde meydana gelen olayda polis ekip otosu, devriye görevini yaptıktan sonra yol kenarına park etmiş, bu sırada ehliyetsiz olan 21 yaşındaki Erhan Barlak, kullandığı 09 YG 987 plakalı otomobille 35 A 1378 plakalı ekip otosuna çarpmıştı. Arabadan inen polisler Barlak'a ceza yazmak istemiş, bunun üzerine Barlak, yanındaki ağabeyi Emrah Barlak ve Faruk Karahan ile polisler arasında tartışma çıkmıştı. Yaşanan arbedede, iddiaya göre gençlerden birinin kafasına telsizle vuran polis memurları, biber gazı sıktıktan sonra havaya ateş etti. Erhan Barlak ve iki kişi ise sandalyeyle polislerin üzerine yürüdü. Polis memuru İ.K., sandalyeyle saldırıldığını görünce silahını sekiz defa ateşledi. Bu sırada Emrah Barlak karnından, kardeşi Erhan Barlak ve Faruk Karahan bacaklarından yaralandı. Yoldan geçen Halil Altın da seken bir kurşunla hafif yaralandı. Olay, bir cep telefonuyla kaydedildi. Yaralılardan Emrah Barlak, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. CİHAN

Yorumlar