Polis kendini çocuklara tiyatroyla sevdirdi

İstanbul'da çocukların polise karşı algılarının olumlu yönde etkilenmesi ve çocukların erken yaşlardan itibaren eğitilmeleri amacıyla yürütülen çalışmalar, bir tiyatro oyunuyla anlatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Polis kendini çocuklara tiyatroyla sevdirdi

İstanbul'da çocukların polise karşı algılarının olumlu yönde etkilenmesi ve çocukların erken yaşlardan itibaren eğitilmeleri amacıyla yürütülen çalışmalar, bir tiyatro oyunuyla anlatıldı. Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü (TDP) tarafından organize edilen etkinlikte, çocuklar polis büyüklerinden mesaj aldı.

Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe çeşitli okullardan gelen çok sayıda öğrenci katıldı. İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'un da katıldığı etkinlikte tamamı polislerden oluşan 21 kişilik grubun oynadığı "Farkındayım aldanmam" isimli oyun izlendi. Oyun ile polisler, çocuklara sanat etkinliği yoluyla ulaşmaya ve onların gözünde olumlu bir etki uyandırmaya çalıştı. Proje kapsamında çocukları suça iten unsurların tespiti ve bunların raporlaştırılarak uzmanlara sunulması ve çözüm yolları üretilmesi de amaçlanıyor. TDP ekipleri tarafından İstanbul'da yürütülen tiyatro çalışması ile bugüne kadar 33 bin 850 kişiye ulaşıldığı ve mesajların birinci elden polisler tarafından hem ailelere hem de çocuklara ulaştırıldığı kaydedildi.

Kültür merkezindeki etkinlikte ayrıca, TDP polislerinin yaptığı çalışmaları da içeren bir resim sergisi açıldı.
CİHAN

Yorumlar