Polis, hırsızlara yol verdi

Ümraniye’de, 4 hırsız bir iş yerinden binlerce liralık iplik çaldı. Çaldıkları malları bir minibüse yükleyen hırsızlar, kaçmak üzereyken olay yerine polis geldi.

Google Haberlere Abone ol
Polis, hırsızlara yol verdi

Ümraniye’de, 4 hırsız bir iş yerinden binlerce liralık iplik çaldı. Çaldıkları malları bir minibüse yükleyen hırsızlar, kaçmak üzereyken olay yerine polis geldi. Devriye gezen polisler, hırsızların yaşadığı telaşa rağmen olayı fark edemeyince şahıslar olay yerinden kaçtı. Yaşananlar ise saniye saniye çevredeki güvenlik kameralarına yansıdı.

Olay, geçtiğimiz Salı günü saat 06.30 sıralarında yaşandı. Güvenlik kameralarına da yansıyan görüntülerde; bir minibüsle tekstil firmasının önüne gelen 4 kişi kapıyı zorlayarak açmaya çalıştı. Başarılı olamayınca minibüsle uzaklaştı. Bir süre sonra tekrar dönen zanlılar, önce güvenlik kamerasını etkisiz hale getirmek için uğraştı. Diğer kameranın kendilerini kaydettiğini fark etmeyen zanlılar, iş yerinin kapısını açarak binlerce liralık ipliği minibüse yükledi. Son çuvalı da minibüse koyan zanlılar, sokaktan aniden çıkan polis aracını görünce büyük bir panik yaşadı. Zanlıların kullandığı minibüs bir yandan caddeye çıkmak için hareketlenirken dışarıda kalan zanlılar da son anda hareket halindeki minibüse binerek kapıları kapattı. Şoför, aniden caddeye çıkınca gelen polis otomobili de plakası olmayan minibüse çarpmamak için yavaşladı ve hemen arkasından yavaş bir şekilde ilerlemeye devam etti. Durumdan şüphelenmeyen polis ekipleri, minibüsü durdurmayınca rahat bir nefes alan zanlılar da çaldıkları mallarla kayıplara karıştı.

Yaşananlar başka bir iş yerinin güvenlik kameralarınca saniye saniye görüntülendi. İş yeri sahipleri, olayı 4 gün sonra fark edebildi. Önce ipliğin üretimde kullanıldığını düşünen iş yeri sahipleri, stokları kontrol edince iplerin hiç kullanılmadığını anladı. Kamera kayıtlarını inceleyen firma sahipleri ilginç hırsızlık olayını fark etti.

Olayı anlatan iş yeri yetkilisi İsmet Çetinkaya, kamera kayıtlarını inceleyince hırsızlık olayını fark ettiklerini anlattı. Minibüsle gelen hırsızların 4 kişi olduğunu kaydeden Çetinkaya, “Hırsızlar, daha sonra kapıyı bir tornavida yardımıyla açarak içeriye giriyor ve malzemeleri çuvallarla minibüse taşıyorlar. Ama asıl ilginç olan ise tam malzemeleri minibüse taşımayı bitirdikleri sırada bir polis otomobili geliyor. Hırsızlar da polisi görür görmez aceleyle arabaya binerek uzaklaşmaya başlıyor. Polis otomobili de sanki yol verir gibi minibüsün önünü kesmiyor, hatta yavaşlayarak yol veriyor. Üstelik minibüs plakasız ve polisin dikkatini çekmiyor, ilginç olan da bu zaten.” dedi. Konuyla ilgili şikayette bulunduklarını kaydeden Çetinkaya, polisin zanlıları yakalamak için çalışma başlattığını da söyledi.
CİHAN

Yorumlar