Polis gözaltı için Yargıtay'ın kapısında

Darbe girişiminden sonra Yargıtay'daki FETÖ üyelerine yönelik başlatılan soruşturma kapsamında polisler bugün kurumun kapısına dayandı.

Google Haberlere Abone ol
Polis gözaltı için Yargıtay'ın kapısında
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında polis, Yargıtay ve Danıştay binalarında arama başlattı. Polis ekipleri, listelerden kontrol ederek üyeleri içeri aldılar. Listede ismi bulunan ve Yargıtay’a gelenyüksek yargı mensupları hakkında gözaltı işlemi uygulandı.

Sabah erken saatlerinden itibaren Yargıtay ve Danıştay’ın giriş nizamiyeleri önündepolis ekipleri beklemeye başladı. Polis ekipleri, listelerden kontrol ederek üyeleri içeri aldılar. Listede ismi bulunan ve Yargıtay’a gelen yüksek yargı mensupları hakkında gözaltı işlemi uygulandı. Bu üyelerin odalarındaki aramalar da polis ekiplerince sürdürülüyor. Arama nedeniyle Yargıtay ve Danıştay’a kimse alınmazken, Yargıtay personeli de üye odalarına kesinlikle girmemeleri konusunda uyarıldı.
Öte yandan Anayasa Mahkemesi Başkanlığı, FETO'nün darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan iki üyesi Alparslan Altan ve Erdal Tercan hakkında disiplin soruşturması işlemlerini başlattı.

Yorumlar