Polis emeklisi vatandaş, bir günlük simit karını Soma’ya bağışladı

Kırıkkale’de simitçilik yaparak çocuklarını okutan polis emeklisi vatandaş, bir günlük simidinin karını Soma’ya bağışladı.     Simitçinin simit tezgahının yanına yazdığı 'Bugünkü karımı Soma için bağışlıyorum'...

Google Haberlere Abone ol
Polis emeklisi vatandaş, bir günlük simit karını Soma’ya bağışladı

Kırıkkale’de simitçilik yaparak çocuklarını okutan polis emeklisi vatandaş, bir günlük simidinin karını Soma’ya bağışladı.

    Simitçinin simit tezgahının yanına yazdığı 'Bugünkü karımı Soma için bağışlıyorum' yazısı vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

    Kırıkkale’nin Kurtuluş Mahallesi Kırıkkale İhtisas Hastanesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi önünde simitçilik yapan Hüseyin Sungur, Soma’da yaşanan felakete çok üzüldüğünü söyledi. Bir günlük karı olan 50 lirayı Soma için ayıracağını söyleyen Sungur, "Soma’daki durumu gördüğü için bir nebze yardımcı olmaya çalışacağım. Kendimce düşündüm. Türkiye’de bugün 77 milyon insan yaşıyor. 77 milyonun sadece 1 milyonu 1 lira verse, 1 milyon lira yapar. Buda oradaki insanlara büyük bir katkı olur." dedi.

    Soma için kendince bir çalışma başlattığını açıklayan Sungur, "Bir günlük gelirimin tamamını Soma için bağışlayacağım. Bir günde aldığım malzemenin tamamını satarsam, 50 lira kazanıyorum. Bu duyarlılığı göstermek istiyorum. Türk insanı duyarlıdır. Bu duyarlılıkta bir nebze benimde katkım olmasını istiyorum. Hatırlamayanlara hatırlatmayı amaçlıyorum." diye konuştu.

    Soma’ya katkı sağlamak için simit aldığını açıklayan Ömer Yılmaz, "Hastaneye gelen diğer arkadaşlarıma da söyledim. Onlarda alacaklar. Ben hastaneye gelirken kahvaltı yaptım. Önemli olan Soma’nın yanında olduğunu göstermektir." şeklinde konuştu.

    Emekli olduğunu açıklayan Turgut Saçal, "Soma için simit aldım. Alırken 5 lira bıraktım. Ancak gücüm buna yetti. İsterdim ki, daha fazla yardım edeyim. Elimden gelen bu kadar." dedi. CİHAN

Yorumlar