Polis, artık yangın söndürme tüpünü yanında taşıyacak

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı, ülke genelindeki 10 il emniyet müdürlükleri bünyesinde görev yapan motosikletli polis timleri ve resmi devriye araçlarına 25 santimetre uzunlukta, 3 santimetre genişlikteki yeni nesil yangın söndürme cih.

Google Haberlere Abone ol
Polis, artık yangın söndürme tüpünü yanında taşıyacak

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı, ülke genelindeki 10 il emniyet müdürlükleri bünyesinde görev yapan motosikletli polis timleri ve resmi devriye araçlarına 25 santimetre uzunlukta, 3 santimetre genişlikteki yeni nesil yangın söndürme cihazı dağıtıldığını açıkladı. Yeni yangın söndürme cihazları, polislerin rahatlıkla yanlarında taşıyabilecekleri şekilde tasarlandığı bildirildi.

Asayiş Dairesi'nden yapılan açıklamada, "Yeni nesil yangın söndürme cihazları basınçsızdır, periyodik bakım, dolum ve ömür boyu başka bir maliyet gerektirmez, çalışma süresi 100 saniyedir. Kullanıldıktan sonra toz, tortu, leke ve korozyon oluşturmaz, temizlik gerektirmez, ağırlığı 200 gram ile 450 gram arasındadır, içerisinde potasyum tozu bulunmaktadır. Yeni nesil yangın söndürme cihazları motosikletli polis timleri ve resmi Devriye araçlarında, toplumsal olaylarda molotof kokteyline maruz kalan personel ve araç güvenliğini sağlayacağı düşüncesi ile 2013 yılında alımı yapılan ve pilot olarak 10 il emniyet müdürlüğümüze gönderildi. Mangiafuoco marka yeni nesil yangnı söndürücü kalıntı bırakmaz, fazladan temizlik yapmanız gerekmez." denildi. CİHAN

Yorumlar