Polis ailelerine sanatçılardan destek

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde günlerdir mahkemeleri devam eden polislere bir destek de sanat dünyasından geldi. Adliye önüne gelen Eşrefpaşalılar filminin ekibi ve başrol oyuncusu Burak Tarık, hukuk ihlalleri ile devam eden bir süreç...

Google Haberlere Abone ol
Polis ailelerine sanatçılardan destek

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde günlerdir mahkemeleri devam eden polislere bir destek de sanat dünyasından geldi. Adliye önüne gelen Eşrefpaşalılar filminin ekibi ve başrol oyuncusu Burak Tarık, hukuk ihlalleri ile devam eden bir süreç bulunduğunu belirterek, adliye önünde bekleyen polislerin aileleri ile vatandaşların kaynaşmasının çok dikkat çekici olduğunu "Bu bir sosyal sorumluluk." ifadesiyle anlattı.

Sahur vaktinde yapılan operasyonlarla gözaltına alınan ve Çağlayan'daki adliye binasında mahkeme süreci devam eden 49 polisin aileleri bekleyişlerini bugün de sürdürdü. İş adamları ve çeşitli kurumlar adliye önünde toplanan vatandaşlara hem moral verdi hem de çeşitli gıda malzemeleri dağıttı. Polis aileleri ve destekleyen vatandaşlara, tatlıdan hurmaya kadar pek çok ikram dağıtıldı.

Polis yakını aileleri adliye önüne gelerek yalnız bırakmayan ve desteğini belirtenler arasında sanat camiası temsilcileri de yer aldı. Vizyona girdiği dönem büyük bir gişe başarısı sağlayan Eşrefpaşalılar isimli filmin başrol oyuncusu Burak Tarık ve filmin oyuncuları ailelerin bekleyişine ortak oldu. Tarık, bayram günü ailelerin adliye önünde bekletilmesi ve mevcut durum itibariyle içler acısı olduğunu söyledi. Vatandaşların ve polis yakınlarının adliye önünde bayramlaşmak zorunda kalmalarının hukuk anlamında gerilemenin işareti olduğunu ve bir vatandaş olarak kaygılandığını anlattı.

Konunun bir siyasi boyutu olduğunu belirten Tarık, "Burada çok muazzam bir atmosfer var. Gerek iftar zamanı gerek daha sonra namazların burada kılınması, insanların bayramlaşması. Bana göre muhteşem bir dayanışma ve birliktelik. Diğer taraftan polis ailelerinin duruşu çok muhteşem ki ben bunu çok önemsiyorum. Muhteşem bir duruş sergileniyor. İleride hukuk tarihinde ders olarak okutulması gereken sahneler bunlar. Neden destek oluyor insanlar, çünkü apaçık hukuk ihlalleri var. Bugün bu ihlallere maruz kalmış insanların yanında durmak hukukun tahsis edilmesi anlamında vatandaş olarak her kesiminden insanın durması gereken bir pozisyon. Aynı zamanda hukukun temellenmesi adına ilerisi için de bir sosyal sorumluluk projesi." değerlendirmesinde bulundu.

CİHAN

Yorumlar