Polis adayını döven başkomisere 10 ay hapis

İzmir Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksekokulu'nda (PMYO), bir başkomiserin öğrencileri döverken görüntülendiği olayla ilgili yapılan yargılamada karar çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Polis adayını döven başkomisere 10 ay hapis

İzmir Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksekokulu'nda (PMYO), bir başkomiserin öğrencileri döverken görüntülendiği olayla ilgili yapılan yargılamada karar çıktı. Hakkında dava açılan A.Ç. 10 ay, dönemin okulu müdürü ise 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Cezalarla ilgili hükmün açıklanması geriye bırakıldı.

Rüştü Ünsal PMYO’da yaşanan sabah eğitimi sırasında yaşanan dayak olayını, öğrenciler cep telefonuyla görüntüledi. Olaydan yaklaşık 3 yıl sonra dayak görüntüleri basında yer aldı. Öğrencileri dövdüğü iddia edilen başkomiser A.Ç. hakkında idari soruşturma yapıldı. Soruşturma süresince açığa alınan A.Ç., kısa süre sonra da başka bir ile tayin edilerek görevine devam etti. Dayak yiyen öğrencilerin ise polis memuru olarak görevine başladı. Olayı soruşturan Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu müfettişi, dayak atan komiser ile o dönemdeki okul müdürünün yargılanmaları yönünde karar verdi. Polis adayının tokat atıp, tekmeleyen ve merdivenlerden atan Başkomiser A.Ç. ile okul müdürü hakkında, İzmir Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Yargılama sonunda, A.Ç. 10 ay, okulu müdürü ise 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, verilen cezalarla ilgili 5 yıl süreyle hükmün açıklanması kararını vererek davayı bitirdi.
CİHAN

Yorumlar